Министърът на икономиката награди две компании със сертификат за инвестиции.

...
Министърът на икономиката награди две компании със сертификат за инвестиции.
Коментари Харесай

Компанията, която ще прави завод за електромобили у нас, пол...

Министърът на стопанската система награди две компании със документ за вложения. Едната от тях е eGo – немската електромобилна компания, която ще прави цех край Ловеч. Разрешителното за градеж ще бъде взето още тази година, написа dariknews.bg.

Кирил Петков разгласи, че заводът ще стане действителност.

По думите на шефа на eGo ще се употребява последно потомство технология, която е аналог на други сходни заводи като да вземем за пример в Тексас.

Първият документ е на Ендуросат АД – това е единствената компания в България и района, която е фокусирана върху наносателити – дребни сателитни платформи, които се изпращат в космоса могат да им се поставят дребни датчици и клиентите, които желаят да получават данни от Космоса, действително могат да бъдат клиенти на Ендуросат. Инвестицията за лаборатория на стойност 4 млн. 174 хиляди лв. за тези наносателити. Това е необикновен образец на високи технологии, заяви икономическият министър.

" Освен галактическата технология, има и наземно приложения – всичките датчици могат да се употребяват за метерология и всевъзможен тип обследвания. Това не е огромен разход, а действително доста усъвършенстван стопански модел. Доколкото знам, сътрудниците за изстрелването на спътници са самите SpaceX. Наистина съм въодушевен, тъй като български екип стои зад това ", уточни още той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР