Министърът на икономиката и финансите на Франция Бруно льо Мер

...
Министърът на икономиката и финансите на Франция Бруно льо Мер
Коментари Харесай

Френският министър на икономиката призова за бързо намаляване на дъници

Министърът на стопанската система и финансите на Франция Бруно льо Мер предлага понижаване на налозите в страната и понижаване на държавните разноски , оповестяват " Ройтерс " и ТАСС.

" Повече държавни разноски, повече дълг и най-сетне повече налози - това е неприятната действителност от последното десетилетие . Да, налозите стават предлог за принуждение, да, работата не се заплаща задоволително добре във Франция , само че се обръщаме към политика, която ще ни разреши да плащаме по-добре. Заплатите ще бъдат по-високи - това е алена линия на нашия стопански избор ", изясни той на конференция.

" В резултат на това в този момент е належащо да се форсира намаляването на налозите , само че това ще изисква ускорение на съкращенията при държавните разноски и взехме решение да се придържаме към тази посока - по-малко държавни разноски - по-малко налози - това е изискване за възобновяване на Франция , това е изискване за разцвет на всички французи ", добави той.

 Френските управляващи ще беседват с
Френските управляващи ще беседват с " жълтите жилетки "

Няма да се вкарва изключително състояние...

От придвижването на " жълтите жилетки " са изпратили официално съобщение от 42 претенции до държавното управление до депутатите и някои медии .

Те включват възбрана за увеличение на налозите, повишение на минималната работна заплата, понижаване на интервала за пенсиониране от 62 на 60 години, понижаване на държавните разноски за длъжностни лица, стягане на контрола върху незаконната миграция и доста други.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи предходната седмица, че няма желание да прави промени в определения курс по социално-икономическа политика макар митингите в страната. Той даде обещание " през идващите седмици да вземе спомагателни решения " в региона на социално-икономическата политика.

 Френското държавно управление се събира изключително
Френското държавно управление се събира изключително

След погрома в Париж, Тур, Марсилия...

Въпросът за въвеждането на изключително състояние по отношение на уличните протести във Франция не е в дневния ред на държавното управление . Това заяви държавният секретар в Министерството на вътрешните работи на Франция Лоран Нунес.

Той разяснява, че изключителното състояние, което вътрешният министър Кристоф Кастанер не изключи в събота, " е единствено една от опциите за противопоставяне на размириците, само че сега този въпрос не е в дневния ред . Разглеждаме всички благоприятни условия ", добави той.

Нунес осъди насилието, по улиците на френските градове , изключително в Париж. " Насилието против полицията е доста съществено. Хулиганите започнаха да демонстрират експанзия против чиновниците на реда от сутринта ", изясни той.

" Целта им беше да подкопаят републиканските полезности. Това беше офанзива против републиката ", добави Нунес.

 Aтмосфера на революция и конфликти сред полиция и протестиращи в Париж
Aтмосфера на революция и конфликти сред полиция и протестиращи в Париж

Задържани са над 120 души, управляващите употребяват сълзотворен газ и водни оръдия

Припомняме, в събота във френската столица над 100 души бяха ранени, а 287 задържани при митингите на " жълтите жилетки ". Самите митинги обаче в първия зимен ден бяха белязани най-вече от дейностите на крайните и леви, и десни придвижвания. По информация на Агенция Франс Прес са арестувани 412 души .

Атмосфера в Париж бе оприличена на революция , а протестиращи против обстановката в страна са разказани, като изпитващи незадоволство и пренебрежение в третия протест против високите цени на горивата във Франция.

Спонтанното национално неодобрение на " жълтите жилетки " против нарастването на налози, горива и високата цена за живот , повече от две седмици блокира пътища, като слага едно от най-големите и най-устойчиви провокации, пред които Еманюел Макрон се изправя в своето 18-месечно президентство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР