Министърът на икономиката Емил Караниколов коментира състоянието на икономиката в

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов коментира състоянието на икономиката в
Коментари Харесай

Караниколов разкри в коя сфера К-19 удари най-тежко бизнеса

Министърът на стопанската система Емил Караниколов разяснява положението на стопанската система в страната ни поради пандемията от COVID-19. Той разясни, че даже и да не е имало ограничения в страната ни, е щяло да има спад на стопанската система ни – повода, че сме част от Европа.

"Положението за заведенията за хранене е извънредно тежко ", призна Караниколов. Хората, изясни той, ще се върнат в заведенията, когато се завърти стопанската система. Сега, разкри той, главната цел на страната е да се възстановят равнищата, на които сме били преди рецесията.

На 11 май би трябвало да започва оперативна стратегия от 173 млн. лева за микропредприятия, ще има и такава за макро. Тя ще бъде оповестена напълно скоро.

„ Безспорно дребният и междинен бизнес са доста потърпевши “, сподели той. Все отново, разясни – няма бранш, с изключение на хотелиерския, който да е спрял изцяло да работи в България.

"Междуфирмената задлъжнялост нараства от ден на ден ", сподели още министърът на стопанската система. "В момента се проучва всичко от Министерство на финансите ", заяви Караниколов.

Относно мярката 60/40, той съобщи, че тя ще даде резултат все още за към 150 000 индивида. Но, в случай че има злоупотреби, с изключение на да се връщат пари, би трябвало да има и наказателна отговорност.

Сега обаче, безапелационен е Емил Караниколов, би трябвало да се влеят пари в действителната стопанска система. Той разкри, че ползата на бизнеса продължава към България и се чака след рухването на изключителното състояние вложител да посети страната ни.

Караниколов подсети, че Европейска комисия през вчерашния ден е декларирала, че България е работила извънредно рационално в цялата обстановка.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР