Министърът на икономиката действа при пълна липса на контрол и

...
Министърът на икономиката действа при пълна липса на контрол и
Коментари Харесай

Христо Иванов: Министърът на икономиката е като слон в стъкларски магазин

Министърът на стопанската система работи при цялостна липса на надзор и бистрота. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия водачът на "Да, България " Христо Иванов.

"При "Дунарит " въпросът стартира с една офшорка на Делян Пеевски, която страната изкупи. Икономическият министър Емил Караниколов стартира своята активност със възбрана на приватизацията и за доста малко време мина към реквизиция на благосъстоятелност. Не може да става въпрос за пазарен принцип, тъй като договорката за "Дунарит " е ужасно непрозрачна. Държавата е работила в неповторим синхрон със синдиците на КТБ. Трябва да се запитаме работа ли е на страната да изкарва пари от това нещо ", съобщи Иванов.

"Държавата се занимава с нещо, което доста наподобява на рейдърство. Министърът на стопанската система нахлува като слон в стъкларски магазин в разнообразни браншове. Държавата основава система от черни каси и хранилки като КТБ. Проблемът с навлизането на страната в такива компании не е това дали тя е добър притежател, а това, че по този метод се корумпира самата страна. Този модел е извънредно проблематичен. С дейностите си страната ще трансформира "Емко " в прасенце-касичка на олигархията. Държавата не трябва да работи като джамбазин от 90-те години ", сподели още Христо Иванов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР