Mинистърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин заяви пред конгресмени,

...
Mинистърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин заяви пред конгресмени,
Коментари Харесай

И САЩ се готвят за твърд Брекзит

Mинистърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин съобщи пред конгресмени, че държавното управление на президента Доналд Тръмп се готви за опцията за " корав Брекзит ", предадоха Франс прес и Ройтерс.

" Мисля, че все още би трябвало да бъдем готови за корав Брекзит като доста реален вид ", съобщи Мнучин пред комисията по финансови услуги на Камара на представителите.
Съединени американски щати наблюдават развиването на английското овакантяване на Европейски Съюз и вземат ограничения, с цел да се приготвят за всевъзможни вероятни пазарни или търговски разтърсвания, акцентира министърът.
Междувременно стана ясно, че Европейският съвет ще разиска на изключително съвещание в сряда настояването на Англия за пролонгация преди отдръпването на страната от Европейски Съюз.

Британската страна изиска отсрочване до 30 юни, само че през вчерашния ден ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск предложи едногодишен период. Според него този по-дълъг период би дал опция за преосмисляне на английската тактика.

Туск предлага опция за " гъвкава пролонгация ", която да не трае повече от година и да предстои на преустановяване след двустранно одобрение на постигнатото съглашение за отдръпване сред Англия и Европейски Съюз.

В своето писмо до държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз във връзка днешната среща Туск означи, че Европейският съд е удостоверил опцията Лондон да отдръпна настояването за овакантяване на Европейски Съюз. Той добави, че преди да напусне, английската страна остава пълноправна страна от Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР