Министърът на финансите Кирил Ананиев възлага пряко на Българската народна

...
Министърът на финансите Кирил Ананиев възлага пряко на Българската народна
Коментари Харесай

С 61 млн. лв. БНБ ще отпечатва бандероли за алкохолни и тютюневи изделия

Министърът на финансите Кирил Ананиев разпорежда директно на Българската национална банка отпечатването на близо 4,6 милиарда бандерола за алкохолни и тютюневи произведения. Финансовият запас за това задание е 61 млн. лв. без Данък добавена стойност.
Според Закона за акцизите и данъчните хранилища бандеролите се отпечатват от печатницата на Българската национална банка, която при нужда може да употребява други профилирани печатници.
Предвид събитието, че осъществяването на поръчката е обвързвано с продан на класифицирана информация тя е в обсега на Част четвърта от Закон за обществените поръчки, като използваната процедура е договаряне без издание на съобщение за поръчка, когато публичната поръчка може да бъде изпълнена единствено от избран реализатор, който има изключителни права за  услугата, се сочи в претекстовете за директното възлагане.
Приблизително 4,1 милиарда бандерола за тютюневи произведения следва да се отпечатат до декември 2025 година. За алкохолни питиета общата численост е по дребна – 490 милиона.
Финансовото ведомство ще разпорежда поръчки за печатане всекидневно, като най-малкото количество от тип ще е 1000 бандерола.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР