Министърът на финансите Христос Стайкурас даде на гръцките банки 10

...
Министърът на финансите Христос Стайкурас даде на гръцките банки 10
Коментари Харесай

Гръцкият министър на финансите даде 10 дни на банките да намалят лихвите по кредитите

Министърът на финансите Христос Стайкурас даде на гръцките банки 10 дни предходната събота да продължат „ неотложно и самоуверено “ с повишение на лихвените проценти по депозитите и понижаване на лихвените проценти по нови заеми, написа гръцкото издание „ Катемарини “.

Всъщност той дефинира лихвения % от 4,86% по новите заеми през октомври като недопустим. Говорейки пред Skai TV, министърът сподели, че „ междинният лихвен % по новите депозити е постоянен на 0,05%. Средният лихвен % по новите заеми през октомври се покачва с 0,26% и към този момент е 4,86%. Това е недопустимо. Те би трябвало неотложно и доста да покачат лихвите по депозитите и да понижат лихвения % по новите заеми.

Според министър Христос Стайкурас значимо е да се премислят комисионите на банките.„ Банките таксуват доста гръцките жители и не им заплащат това, което би трябвало. Поискал съм в 10-дневен период да преоценят комисионната по 12 съответни услуги “, сподели той. Стайкурас също по този начин разясни, че е реализиран забележителен прогрес с извънсъдебния механизъм.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР