Министърът на финансите Джанет Йелън заяви в петък пред CNBC,

...
Министърът на финансите Джанет Йелън заяви в петък пред CNBC,
Коментари Харесай

Джанет Йелън: САЩ трябваше да се придвижат по-бързо към възобновяема енергия



Министърът на финансите Джанет Йелън съобщи в петък пред CNBC, че Съединените щати е трябвало да се придвижат по-бързо към възобновимите енергийни източници и че " в случай че го бяхме създали, страната ни щеше да бъде в по-добра позиция да се оправи с изменението на климата и националната сигурност ".

" Европа и Съединените щати биха били по-малко изложени на натиска, който съветската инвазия в Украйна оказва върху нашите енергийни пазари, в случай че разчитахме повече на възобновимите енергийни източници “, сподели Йелън. " Това обаче твърдо остава уместно като средносрочни и дълготрайни цели ".

Възобновяемата сила включва вятърна сила и слънчева сила, припомня бизнес малкия екран CNBC.

В кратковременен проект по-малката световна взаимозависимост от съветския нефт би разрешила на Съединените щати " да санкционират " Русия за нейната инвазия в Украйна и да " деградират " силата и въздействието на Русия в международната стопанска система, сподели още Йелън.

По-рано през март министърът на енергетиката Дженифър Гранхолм приказва с енергийните ръководители по време на енергийната конференция CERAWeek и ги помоли да усилят производството на нефт.

" Ние сме във военно състояние, в изключителна обстановка, и сега би трябвало отговорно да увеличим краткосрочните доставки, където можем, с цел да стабилизираме пазара и да сведем до най-малко вредите за американските фамилии “, сподели Гранхолм.

В началото на тази седмица пък основният изпълнителен шеф на банката JPMorgan Chase Джейми Даймън сподели на президента Джо Байдън, че Съединените щати би трябвало да основат " проект Маршал “ за вътрешно произвеждане на сила.

Даймън също по този начин прикани за увеличение на втечнения природен газ за Европа, създаване на различни енергийни източници като хващане на водород и въглерод и по-широко понижаване на зависимостта от съветската сила, заяви първа организация Axios.

Джент Йелън призна, че за Европа ще бъде изключително мъчно бързо да понижи зависимостта си от съветската сила.

В петък Байдън и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен оповестиха взаимна работна група за справяне с зависимостта на Европа от съветския природен газ с проект, който ще се концентрира върху диверсификацията на доставките на полутечен природен газ и намаляването на потреблението на газ.

Въпреки че такова " засилено съдействие " ще помогне, не е допустимо изцяло да се отстрани тази взаимозависимост през актуалната година ", уточни Йелън.
Йелън също по този начин сподели, че е още по-важно за Съединените щати да останат фокусирани върху климатичните цели и прехода към чиста сила, защото съветската война визира енергийните пазари в страната и чужбина.

" Ако не друго, визията на това, което се случва заради нашата взаимозависимост от международните пазари за нефт и до известна степен на природен газ, просто акцентира значимостта на осъществяването на прехода, който ще ни защищити от събития в Русия, от световни развития, които могат да повлияят отрицателно на петролните пазари ", сподели американският финансов министър.

" Всички ние, Съединените щати и нашите съдружници, желаеме бързо да се придвижим към възобновими енергийни източници, които ще ни дадат по-безопасна и по-независима енергийна картина ", заключи Йелън.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР