Министърът на електронното управление Александър Йоловски ще ръководи лично процедурата

...
Министърът на електронното управление Александър Йоловски ще ръководи лично процедурата
Коментари Харесай

Министъра на електронното управление Йоловски ще удостоверява машините за втория тур, ще участва ли скандалният партиец Стойнов?

Министърът на електронното ръководство Александър Йоловски ще управлява персонално процедурата за засвидетелствуване на машините и софтуера за балотажа, това излиза наяве от писмо на МЕУ до Централната изборна комисия, научи Breaking.bg. В писмото министерството уведомява комисията, че процедурата по засвидетелствуване е почнала и ще се управлява персонално от министър Йоловски.

Това става след снощното решение на Върховния административен съд-ВАС, който задължи министъра да управлява персонално процедурата. Според магистратите от Върховен административен съд делегирането на права от Йоловски на зам.-министъра Михаил Стойнов да се занимава с тази активност е в цялостно нарушаване на законите. Стойнов е партийно лице на Демократична България и човек на някогашния министър Божидар Божанов. Зам.-министърът забърка абсурда с машините, като демонстративно снима логаритъма на изходния код и го качи на флашка, за „ да си поиграе с него “, съгласно отчета на ДАНС, който наложи ЦИК да анулира машинното гласоподаване на първия тур на изборите.

Върховен административен съд удостовери, че решението на комисията е вярно.

Любопитен е въпросът за какво след решението на Върховен административен съд министър председателят Денков не изиска оставката на Йоловски и не уволни неотложно скандалният Стойнов.

Сега остава да забележим дали той ще взе участие в процедурата по удостоверяването на машините и софтуера. Ако това бъде позволено се задава сериозен скандал, за който Денков би трябвало да излезе и да изясни пред обществото какво се случва. И по какъв начин може индивидът, сътворил „ Кодгейт “ тъкмо преди изборите, да продължава да има нещо общо с изборния развой.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР