Министър-председателят Николай Денков е на еднодневно посещение в Румъния, където

...
Министър-председателят Николай Денков е на еднодневно посещение в Румъния, където
Коментари Харесай

Премиерът: Реалистично е влизането на България и Румъния в Шенген още тази година

Министър-председателят Николай Денков е на еднодневно посещаване в Румъния, където беседва с премиера на северната ни съседка.

Присъединяването на България и Румъния към Шенген, енергийните планове и построяването на нов мост на Дунав край Русе, бях главните тематики по време на двустранните диалози сред двамата министър председатели, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

Именно в Румъния Николай Денков реши да направи първата си аудиенция откогато заема длъжността министър-председател.

Двамата министър председатели бяха безапелационни, че е изцяло реалистично страните да бъдат присъединени към Шенген още тази година, само че в случай че съумеят да убедят главните съперници на концепцията. Засега те са Австрия и Нидерландия.

От Букурещ Денков разяснява и новата военна помощ за Украйна под формата на 100 бронетранспортьора.

" Тези машини не са от контингента на БА, те са закупени през 80-те години и са в хранилища на Министерство на вътрешните работи. Никога не са употребявани, даже и учения не са правени с тях. Те са тежест и за министерството, и за България ”, сподели Денков.

Според него е реалистично приемането на България и Румъния към Шенген тази година. " Единственият проблем е, че не всичко зависи от нашите 2 страни. Ние сме изпълнили всички сложени условия, имаме позитивно на Европейска комисия и на Екологичен потенциал. Но по разпоредбите на Европейски Съюз за влизането в Шенген ни би трябвало единодушие на всяка една страна. Трябва да убедим парламентите в Нидерландия и Австрия ”, сподели Денков.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР