Министър-председателят незабавно да обясни кога и какво е изпратил в

...
Министър-председателят незабавно да обясни кога и какво е изпратил в
Коментари Харесай

ГЕРБ втрещени! Какъв план е пратил Кирил Петков в Еврокомисията?

Министър-председателят неотложно да изясни по кое време и какво е изпратил в Европейската комисия (ЕК), изиска на брифинг в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев.

На негов въпрос по време на блиц контрола тази заран министър председателят Кирил Петков заяви, че Националният проект за възобновяване и резистентност " е предаден на Еврокомисията и сега тя го преглежда ".

По думите на Дончев обаче самото допускане, че някой си е разрешил да изпрати нещо в Европейска комисия, без да е в съгласие тук, без някой да го е виждал, и то със обилни промени, е " безсрамие ".

Вторият вид е, уточни депутатът, в Европейска комисия да не е изпращано нищо и следователно не са правилни думите на Петков, че документът е изпратен на Брюксел.

България закъснява с одобряването на всички извънредно значими финансови принадлежности, които да дадат късмет на държавните институции, локалните управляващи, на бизнеса да влагат в потребни за тях планове, разяснява представителят на ГЕРБ. Дончев изясни, че новият програмен интервал тече от 1 януари предходната година, т.е. 2021 година към този момент е нулева.

Каква част от 2022 година също ще бъде нулева без заплащания от оперативните стратегии и националния проект за възобновяване, попита той. Темата стои, тъй като анализът демонстрира, че даже и на следващия ден да имаме утвърден проект и оперативни стратегии, в най-хубавия случай парите ще доближат до общините, компаниите в средата на идната година, акцентира депутатът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР