Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки, каза, че страната планира да

...
Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки, каза, че страната планира да
Коментари Харесай

Моравецки: Полша ще ограничи вноса на зърно от Украйна, то дестабилизира нашия пазар

Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки, сподели, че страната възнамерява да вкара регулации, ограничаващи вноса на украинско зърно, съобщи полската новинарска организация ПАП.

 

Дадох указания на вицепремиера и министър на селското стопанство Хенрик Ковалчик да вкара подобаващи правила по най-бързия способи, с цел да ни разреши да се освободим от част от зърното, импортирано в Полша, да вземем за пример да го продадем на Република Южна Африка, Близкия изток, само че също така… да ограничим въздействието на украинското зърно върху Полша, сподели Моравецки.

 

„ Сега това зърно дестабилизира нашия пазар “, добави той.

 

Моравецки също по този начин сподели, че по време на последното съвещание на Европейския съвет се е споразумял „ с министър-председателите на няколко европейски страни от Европейския съюз, които граничат с Украйна, да изпратят писмо до ръководителя Урсула фон дер Лайен и до Европейската комисия с искане за незабавни дейности.

 

Моравецки и преди е подлагал на критика Европейски Съюз за очевидния неуспех да извърши обещанието си да достави зърно, импортирано от Украйна, за страните от Близкия Изток и Африка. Част от изнесеното зърно остава в страни, граничещи с Украйна, измежду които е Полша, а локалните фермери се оплакват, че срещат компликации при продажбата на създаденото от тях зърно заради пренасищане на пазара и понижаващи се цени.

 

Източник: БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР