Министър-председателят на Испания Педро Санчес призова Израел да прекрати безразборното

...
Министър-председателят на Испания Педро Санчес призова Израел да прекрати безразборното
Коментари Харесай

Испания зове Израел да прекрати безразборното избиване на палестинци, САЩ изразяват тревога

Министър-председателят на Испания Педро Санчес прикани Израел да приключи " безразборното изтребване " на палестински жители, съобщи Франс Прес. Това е неговата най-остра рецензия към страната, откогато тя предприе военни дейности против " Хамас " преди към месец.

" Апелираме за неотложно преустановяване на огъня от страна на Израел в Газа и прецизно съблюдаване на интернационалното филантропично право, което е ясно, че през днешния ден не се случва ", съобщи той по време на спор в Народното събрание преди вота на съмнение в четвъртък, след който Санчес би трябвало да получи нов мандат.


Няма никакво подозрение, че ние стоим зад Израел и поддържаме техния отговор против терористичната офанзива, на която страната беше подложена през октомври ", добави министър председателят социалист и прикани за неотложно освобождение на заложниците, отвлечени от " Хамас ".

 

" Също толкоз изрично обаче ние отхвърляме безразборното ликвидиране на палестинци в Газа и на Западния бряг, сподели още Санчес.

Испанската страна означи, че Израел има правото да се отбрани против " Хамас ", откакто палестинската военна формация нападна южната част на страната на 7-ми октомври. Франс Прес напомня, че тогава бяха избити 1 200 души и бяха взети над 200 заложници.

 

Подобно на Съединените щати и други съюзнически страни обаче, Испания също показва все по-силна паника от възходящия брой убити в палестинския анклав. Според информация на локалните здравни управляващи, жертвите от началото на спора, са над 11 300, множеството от които цивилни.

 

" Шокиран съм от известията за военни набези против болничното заведение Al-Shifa в Газа ", написа Заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Мартин Грифитс в обществената мрежа X (бившият Twitter).

" Защитата на новородени, пациенти, медицински личен състав и всички цивилни би трябвало да има преимущество пред всичко останало. Болниците не са полесражение ", акцентира филантропичният координатор на Организация на обединените нации.

 

Както бе обявено по-рано, публицист който се намира в болничното заведение сподели на " Би Би Си ", че израелската войска (IDF) разпитва хора в ал-Шифа и им е подредено да се съберат в двора на болничното заведение.

 

Израелските военни споделят, че организират " целенасочена интервенция ". Те упрекват " Хамас ", че укрива команден пункт под постройката на болничното заведение, което " Хамас " изрично отхвърля.


Ето и някои реакции на организации и страни по отношение на боевете в Ал Шифа и други лечебни заведения в Газа:

" Бомбардиране. Стрелба към болничното заведение и вътре в болничното заведение. Наистина е извънредно. И тогава разбрахме, че танковете се движат към болничното заведение ", сподели лекар Ахмед Ел Мохалалати пред Ройтерс по телефона.

 

" Те просто паркираха пред незабавното поделение на болничното заведение. Около болничното заведение бяха употребявани всевъзможни оръжия. Насочиха се непосредствено към болничното заведение. Опитваме се да заобикаляме да сме покрай прозорците. "

 

САЩ не поддържа удари по болничното заведение от въздуха и не желаят да има престрелки в самата болница.

 

" Ние не поддържаме удари по болничното заведение от въздуха и не желаеме да забележим престрелка в болница, където почтени хора, безпомощни хора, заболели хора, опитващи се да получат здравна помощ, която заслужават, са хванати в кръстосания огън ", сподели представителят на Съвета за национална сигурност.

 

Израел твърди че прави интервенцията с целенасочена точност.
" Въз основа на разследваща информация и оперативна нужда силите на IDF организират прецизна и целенасочена интервенция против " Хамас " в избрана зона в болница Шифа ", се споделя в изказване на Израелските отбранителни сили (ИДФ ).


" Силите на IDF включват медицински екипи и говорещи арабски език, които са минали особено образование, с цел да се приготвят за тази комплицирана и сензитивна среда, с желанието да не бъдат породени вреди на цивилните. "


" Хамас " " изрично отхвърля да употребява болничното заведение като команден пункт за военни цели.


" Приемането от Белия дом и Пентагона на подправения (израелски) роман, потвърждавайки, че съпротивата употребява медицинския комплекс Ал Шифа за военни цели, беше зелена светлина за окупатора (Израел) да извърши още кланета против цивилни ", сподели " Хамас " ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР