Министър-председателят на Бахамските острови Хуберт Минис заяви, че правителството ще

...
Министър-председателят на Бахамските острови Хуберт Минис заяви, че правителството ще
Коментари Харесай

Премиерът на Бахамите: Безплатни полети за жителите след урагана Дориан

Министър-председателят на Бахамските острови Хуберт Минис съобщи, че държавното управление ще даде безвъзмездни полети за поданици, потърпевши от урагана от пета степен, който връхлетя страната, написа американският вестник The Washington Examiner.

Полетите ще са разполагаем за жители на наводнените острови Гранд Бахама и Абако, предава " Фокус ".

Минис съобщи, че е разговарял с държавната самолетна компания и ще бъдат открити въздушни коридори, през които да бъдат евакуирани жителите на островите, пометени от урагана.

„ Веднага откакто самолетите стартират общоприети полети, ще увеличим (броя на) полетите за двата острова Абако и Гранд Бахама “, съобщи премиера.

„ Тези, които желаят да дойдат в столицата със своите фамилии ще бъдат настанени. Те ще могат да летят до столицата гратис “, добави той, като сподели, че държавното управление ще поеме цената на билетите.

Той също по този начин съобщи, че е провел „ доста добър “ диалог с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп по отношение на опитите за интернационална помощ за карибската страна и е бил сюрпризиран, че президента е почнал диалога, като е изразил съболезнованията си за гибелта на брата на Минис, който умря по-рано.

„ Трябва да кажа, че от първия ден Съединени американски щати бяха на нашата територия и ни помагаха с всичко, от което имахме потребност. Ако не бяха те, нямаше да сме постигнали никакъв напредък (по възстановяването). “

Минис разгласи по-рано че жертвите от урагана са достигнали до 30 души, като това число се чака да се увеличи. /focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР