Министър-председателят Кирил Петков ще проведе среща утре, 20 декември, с

...
Министър-председателят Кирил Петков ще проведе среща утре, 20 декември, с
Коментари Харесай

Премиерът Мицотакис - първият държавник на официална визита при Кирил Петков

Министър-председателят Кирил Петков ще организира среща на следващия ден, 20 декември, с премиера на Гърция Кириакос Мицотакис, който ще е на първо посещаване у нас по покана на българския си сътрудник, оповестиха от Министерския съвет.

В Министерския съвет двамата държавни ръководители ще проведат разговор на четири очи, последван от пленарно съвещание на двете делегации, допълват от Министерски съвет.

 Във фокуса на срещата сред двамата министър-председатели ще бъда отличните двустранни връзки и опциите за още по-активното им развиване. Ще бъдат разисквани и районни тематики от общ интерес, както и настоящи въпроси от европейския дневен ред.

Очаква се двамата премиери да наблегнат на ускорение строителството на българо-гръцката газова връзка, по която страната ни би трябвало да получава азерски газ. Присъединяването на Северна Македония към Европейски Съюз и наложеното от България несъгласие също се чака да е измежду тематиките на диалозите.

В състава на българската делегация са заместител министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, министърът на външните работи Теодора Генчовска и началникът на политическия кабинет на министър-председателя Лена Бориславова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР