Министър-председателят Кириакос Мицотакис заяви, че след предстоящите избори водоснабдителните дружества

...
Министър-председателят Кириакос Мицотакис заяви, че след предстоящите избори водоснабдителните дружества
Коментари Харесай

Гръцкият премиер обеща евтина вода за Атина и Солун

Министър-председателят Кириакос Мицотакис съобщи, че след идните избори водоснабдителните сдружения в Атина и Солун ще бъдат върнати под държавен надзор .

" Водата е и ще остане публично богатство ", акцентира Мицотакис в изявление за частната телевизия SKAI.

Гръцкият министър председател не пропусна да напомни, че СИРИЗА е трансферирала водните сдружения в Атина и Солун в така наречен суперфонд на държавните активи за 99 години, Мицотакис съобщи, че " държавното управление ще съблюдава напълно решението на Държавния съвет и тези две сдружения ще изоставен суперфонда и ще се върнат на гръцкото държавно управление ".

Гръцкият суперфонд на държавните активи беше основан под натиска на интернационалните кредитори. В него влизат атрактивни активи за приватизация. Срещу тях Гърция получи заеми. 

ВиК сдруженията в Атина и Солун, известни надлежно като EYDAP и EYATH, ще се върнат под държавен надзор след идните избори, съобщи министър-председателят Кириакос Мицотакис.

Той също по този начин изрази оптимизма си, че жителите още веднъж ще се доверят на Нова народна власт, с цел да се образува мощно еднопартийно държавно управление , и означи, че държавното управление ще продължи да поддържа семействата и бизнеса, до момента в който трае инфлационната рецесия.

Той също по този начин акцентира, че 60 000 предприятия, които сега нямат достъп до банкови заеми, към този момент ще могат да ги получат , защото банката за развиване ще се заеме с тяхната оценка.
 Гърците още веднъж желаят Нова народна власт и Мицотакис на власт
Гърците още веднъж желаят Нова народна власт и Мицотакис на власт

Проучване преди парламентарните избори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР