Министър-председателят Кириакос Мицотакис обеща пълна подкрепа и ресурси за справяне

...
Министър-председателят Кириакос Мицотакис обеща пълна подкрепа и ресурси за справяне
Коментари Харесай

Мицотакис обеща подкрепа за пострадалите от бурята райони в Централна Гърция

Министър-председателят Кириакос Мицотакис даде обещание цялостна поддръжка и запаси за справяне с опустошителните последствия от бурята Даниел в Централна Гърция, оповестява електронното издание на в.. По време на среща с кметове от засегнатите региони в кметството на Кардица в петък, Мицотакис акцентира уговорката на държавното управление за подкрепяне на семействата в потребност и бърза оценка на вредите.

„ Ще създадем каквото е належащо. Ще активизирам всички налични европейски запаси за даване на спомагателна поддръжка, най-вече за покриване на потребностите на засегнатите семейства. Оценките на вредите ще стартират неотложно, в това число оценки на жилища и компенсации за тези, чиито домове са били унищожени “, сподели още Мицотакис.

Консервативният министър председател, който беше подложен на рецензии поради реакцията на държавното управление на бедствието, продължи, като обърна внимание на паниките на жителите, заявявайки: „ Искам да знаете, че ще създадем всичко допустимо по човешки. Разбирам гнева и разочарованието. Никога не съм крил. Винаги съм тук в сложни моменти. Ще бъдем мощни и ще поддържаме локалните управляващи. “

В своите бележки по време на срещата локалните кметове обрисуваха своите цели, които включват избавяне на жителите, изключително на най-уязвимите, обезпечаване на устойчиво доставяне с храна, обезпечаване на грижи за тези, които са останали без дом, възобновяване на електрозахранването и водоснабдяването и осъществяване на цялостна оценка на вредите с бързи обезщетения за засегнатите лица.

По-рано Мицотакис прелетя над засегнатите региони и кацна на стадион Кардица, където се срещна с евакуираните, превозени там с хеликоптери. Той изрази своята признателност на избавителните екипи, в това число пожарникари, армейски личен състав, водачи, личен състав на EKAV, лекари и медицински сестри, за тяхната отдаденост и старания за оказване на помощ по време на тази рецесия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР