Министър-председателят Бойко Борисов участва в пленарната сесия на държавните и

...
Министър-председателят Бойко Борисов участва в пленарната сесия на държавните и
Коментари Харесай

Бойко продължава да поддържа огъня в кавгата със Сърбия


Министър-председателят Бойко Борисов взе участие в пленарната сесия на държавните и държавните ръководители на страните-участнички в Процеса за съдействие в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ). Премиерът напомни за напъните, които постави по време на българското европредседателство и разяснява създалото се напрежение сред България и Сърбия.

"Давам нашия случай за образец за балкански номера. Да, това не е дипломатично. На Дачич не му било задоволително моето изявление? Анна, в случай че имаше нещо недопустимо за какво не реагира още в Познан? Аз мога да съм много недопустим, мога да съм и недипломатичен, само че от това минимум Сърбия ще има изгода и още по - малко сръбският и българският народ ", разяснява Борисов.

От своя страна Бърнабич направи жест за единодушие. Бойко Борисов сподели още, че през днешния ден се разисква бъдещо председателство на Косово на ПСЮИЕ, а най-младата балканска страна не участва на форума в Босна и Херцеговина.

"Вместо да си приказваме за стопанска система, транспортна съгласуваност, Прищина я няма, единствено се чудим защо да се хванем ", уточни той.

Българският министър-председател даде за образец връзките сред България и Турция, като изясни, че и там има различия, само че с Ердоган организират диалози и ги вземат решение "тема по тематика ". По думите му балканският нрав в Европейски Съюз не върви, тъй като там желаят резултати.

"Сега ще види той какво е недопустимо отношение. Докато не ми каже "Извинявай, Бойко ", не ме интересува кой какво ще каже. Казах, че всеки един президент, канцлер и министър председател има своя вътрешна политика, само че когато приказваш от името на европейските институции, се съобразяваш с правилата на Европейски Съюз. Върховният представител би трябвало да се съветва с всички, с цел да вземе решение ", сподели Борисов.

"Къде е спорът със Сърбия? Къде наскърбих Дачич? С какво е недопустимо държанието ми или го прави, с цел да покаже, че по някакъв метод ми се е опълчил. Четири пъти е споделил през вчерашния ден "Извинявай ", само че не го споделя пред медиите. Ако аз го бях обидил, щях да се извиня. Не е мъчно. Ана беше до мен, за какво не направи скандал ", попита той.

"Западните Балкани мъчно се събираме, вършим си балкански номера. За страдание ние, страните от Западните Балкани мъчно се събираме, вглеждаме се в това, което ни разделя. Тези балкански номера няма да минат пред Европейския съюз ", изясни министър председателят.

Бърнабич застана до Борисов по време на обръщението му към медиите след срещата и даде обещание Дачич да се извини на българския министър председател, само че не уточни по кое време ще се случи това.

ВИДЕО:



/Blitz.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР