Министър-председателят Бойко Борисов ще посети Турция на 12 юни, съобщиха

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще посети Турция на 12 юни, съобщиха
Коментари Харесай

Бойко Борисов ще е в Турция на 12 юни по покана на колегата си Бинали Йълдъръм

Министър-председателят Бойко Борисов ще посети Турция на 12 юни, оповестиха от държавната пресслужба на Турция. Посещението на Борисов е по покана на турския му сътрудник Бинали Йълдъръм заяви Българска национална телевизия.

Програмата планува Борисов и съпътстващите го лица да дойдат на 12 юни в 08.15 часа на летището " Аднан Мендерес " в Измир. Двамата министър председатели ще беседват в офиса на Йълдъръм в град Измир. Гостът ще се включи в стратегиите, в които ще взе участие Йълдъръм, допълниха от преслужбата.

Миналата седмица Йълдъръм в телефонен диалог с Борисов особено го бе поканил да участва на формалната гала по откриването на Трансанадолския газопровод /ТАНАП/, която ще се състои на 12 юни в град Ескишехир. Двамата министър председатели тогава се договориха и да проведат среща, на която да обсъдят въпроси от двустранен темперамент.

По Трансанадолския газопровод /ТАНАП/ ще се доставя газ на Турция от Азербайджан. За церемонията по откриването, която ще се състои в наличието на Ердоган и на азербайджанския президент Илхам Алиев, са поканени държавни глави, министър председатели, политици от разнообразни страни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР