Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на официално посещение в Република

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на официално посещение в Република
Коментари Харесай

Борисов заминава на визита в Южна Корея

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на публично посещаване в Република Корея от 24 до 27 септември.


Визитата на българския министър-председател Борисов се организира в навечерието на 30-тата годишнина от установяването на дипломатически връзки сред двете страни през 2020 година Това е първото посещаване на български министър-председател в Република Корея.

Целта на визитата на министър-председателя Бойко Борисов е разширение на съдействието сред България и Република Корея в политическия, икономическия и културния разговор сред двете страни. В рамките на визитата българският министър председател Борисов ще организира срещи с премиера на Република Корея Ли Нак-йон и с президента на Република Корея Му Чже Ин. Министър-председателят Борисов ще посети Центъра за научноизследователска и развойна активност на компанията „ Hyundai Motor Group “ в град Хуасонг, както и Университета за непознати езици „ Ханкук “ в Сеул.

В формалната делегация, ръководена от министър-председателя Бойко Борисов в Република Корея, са заместител министър-председателят по публичния ред и сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на превоза, осведомителните технологии и известия Росен Желязков и министърът на стопанската система Емил Караниколов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР