Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с министъра на спорта на

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с министъра на спорта на
Коментари Харесай

Борисов се срещна с министъра на спорта на Русия, прати поздрави на Путин

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с министъра на спорта на Руската федерация Павел Колобков, който е на публично посещаване в България, оповестиха от правителствената информационна работа.

Двамата подчертаха дългогодишните другарски връзки сред Русия и България в областта на спорта и бяха безапелационни, че двете страни ще продължат положителното си съдействие и в бъдеще.
Българският министър председател уточни, че страната ни влага доста в спортна инфраструктура и даде за пример многофункционалните спортни здания в София, Пловдив, Русе, Ботевград, Сливница, Шумен и други. 

Вложихме 350 милиона лв. и сега разполагаме с доста добра база за подготовка на спортистите, подчерта Бойко Борисов. Той добави, че страната ни има положителни обичаи в спорта и че визитите на руския състезателен министър и на президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах са най-доброто доказателство за това, че България се оправя добре в бранша.

Павел Колобков приветства положителната организация на трите международни шампионати, които се провеждат едновременно в България и посочи отличната подготовка на българския тим по художествена гимнастика. 
На срещата участваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев и посланикът на Русия в България Анатолий Макаров.

Премиерът Борисов съобщи специфични поздрави на съветския президент Владимир Путин. Министър-председателят предложения съветския състезателен
министър да участва и на Световната купа по ски за мъже в България тази зима. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР