Министър-председателят Бойко Борисов проведе двустранна среща с президента на Република

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе двустранна среща с президента на Република
Коментари Харесай

Пендаровски определи Борисов като най-големия поддръжник на С.Македония

Министър-председателят Бойко Борисов организира двустранна среща с президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски по време на Срещата на върха на държавните и държавни ръководители в Процеса за съдействие в Югоизточна Европа (ПСЮЕ).

„ С подписването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие, дадохме вероятност на жителите на Република Северна Македония и създадохме подобаващите условия за подписването на Договора от Преспа “, съобщи министър председателят Бойко Борисов.

На срещата с Пендаровски министър председателят Борисов означи, че пред медиите през днешния ден е изразил признателност към него и дефинира като позитивен факт, че истината за общата ни история, в това число и за Гоце Делчев, стартира да се декларира обществено от политици на най-високо равнище. „ През цялото време от 1992 година до през днешния ден, България е упорствала само за това “, акцентира министър-председателят Бойко Борисов.

От своя страна президентът Стево Пендаровски благодари за дейната поддръжка, която България оказва на Република Северна Македония по пътя за европейското й бъдеще. „ Вие сте най-големият ни подръжник “, обърна се Пендаровски към българския министър-председател. Президентът на Република Северна Македония акцентира, че на равнище дипломация връзките сред двете страни са прелестни и е добре да се даде подтик на комисията да проработи още по – дейно.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР