Министър-председателят Бойко Борисов поздрави българските мюсюлмани за празника Рамазан Байрам,

...
Министър-председателят Бойко Борисов поздрави българските мюсюлмани за празника Рамазан Байрам,
Коментари Харесай

Борисов поздрави българските мюсюлмани за Рамазан Байрам

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави българските мюсюлмани за празника Рамазан Байрам, заяви държавната пресслужба. Той насочи към всички празнуващи пожелания за здраве, благоденствие, успокоение и съгласие в домовете.

" В България ценим толерантността сред хората и държим на положителните взаимоотношения сред представителите на другите вероизповедания, споделяме празниците си и се поддържаме взаимно в сложните дни. Вярвам, че проявената по такива мотиви съпричастност и мъдрост могат да бъдат част от нашето всекидневие ", отбелязва министър председателят.

По думите му, като отстояваме положителните човешки връзки и уважението в обществото, ще имаме освен мотив за горделивост, само че и повече благоприятни условия за всички български жители да живеят по-добре.

От през днешния ден стартира огромният мюсюлмански празник, именуван още Шекер Байрам, поради многото сладки неща, които се ядат след 30-дневен пост. Той ще продължи до 28 юни. На празника се желае амнистия и се дава лепта на бедните.

По данни от последното броене през 2011 година в България като мюсюлмани са се определили близо 600 хиляди души. Неофициалната статистика обаче сочи, че броят им е много по-голям, осведоми " Нова телевизия ".

Световните медии пък оповестиха, че турският президент Реджеп Ердоган се почувствал зле и примрял по време на молитва за Рамазан Байрам по-рано през днешния ден. Според CNN Turk президентът неотложно бил обкръжен от защитата си и отведен във ВИП стая в джамията. Там е прегледан от лекари. Най-вероятната причина за неразположението му е ниска кръвна захар и ниско кръвно налягане поради постите.

Малко след случая президентът излязъл от джамията и оповестил, че се усеща добре.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР