Министър-председателят Бойко Борисов коментира пред Дарик политическите събития, свързани с

...
Министър-председателят Бойко Борисов коментира пред Дарик политическите събития, свързани с
Коментари Харесай

Борисов изригна срещу президента и Нинова заради водната криза в Перник: Държат се като току-що родени бебета

Министър-председателят Бойко Борисов разяснява пред " Дарик " политическите събития, свързани с България през 2019 година

" Думата на 2019 година е една и тя е работа и отговорност. Това е единственото значимо нещо. Това, което човек направи, може да се покаже. Винаги съм се управлявал от тази максима - да оставям след себе си неща, които десетилетия ще се употребяват ", разгласи министър председателят.

" Много неща оставихме през 2019 година Лотовете на " Струма " и " Хемус ", метрото в София се строи с бързи темпове ", добави Борисов.

" Неслучайно всички организации и статистики демонстрират растежа на стопанската система и по тази причина сме си сложили още по-големи цели през 2020 година ", сподели още той.

" Искате ли да не приказваме за човек, който е предназначен да бъде обединител на нацията, а се държи като опозиционер. Той е индивидът на върха на страната с най-голяма заплата и привилегии ", отсече министър-председателят на въпрос за рецензиите от по-рано през днешния ден на Румен Радев.

" Не желая да си изгубвам времето да изяснявам какво е споделил господин Радев. Той като излезе в чужбина приказва единствено добре, а като пристигна да се изрича тук с изключение на рецензия към държавното управление друго няма. Приемам и това, само че той не е споделил и една дума против Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ", недоволства Борисов.

" Имаме вярата, че в края на април ще се случи това с рухването на мониторинга ", съобщи министър-председателят.

" Все още има вяра да пристигна у нас заводът " Фолксваген ". Въпреки изхвърлянията на прилежащата до нас институция кой е довел " Фолксваген ", най-после той не пристигна ", отсече министър председателят.

  " Ако по този начин върви страната, следващата година ще имаме решение и за цех. Много компании, отсявайки страните, най-после оставиха България и Турция. Най-интересното е къде ще пристигна заводът за акумулатори ", уточни още той.

По мотив водната рецесия в Перник Борисов съобщи: " За страдание, има и такива случай, при които поради едно неспособно ръководство се стига до такива обстановки. Некадърното ръководство е на локалното ВиК. "

" Трябва да разделим питейната от промишлената вода и по най-бързия метод да осигурим вода на града. Работниците ще работят и по празниците, ще им се заплати в допълнение ", посочи министър председателят.

" И Радев и Нинова се държат като прясно родени бебета. Сякаш са се родили през вчерашния ден, а партията им не е управлявала 30 години. Много ми е забавно какво се е случвало с боклука по времето на тройната коалиция ", попита Борисов на въпрос дали е склонен с настояването на Корнелия Нинова да се забрани внасянето на какъвто и да е отпадък в България.

" Ние си знаем за какво Цветанов напусна. " Апартаментгейт " беше повода. Всички тези хора, които изброихте, не са поставили и една тухла, нищо не са построили, с цел да дебатирам с тях ", съобщи министър-председателят.

" Нищо общо няма " Северен поток " с " Балкански поток ". Ние либерализираме пазара. Когато Орешарски лъжеше в България, че не е прекратил " Южен поток ", тогава Драго Стойнев носеше писмото в Брюксел за прекъсването на " Южен поток ". Аз отидох и в Брюксел, и в Белия дом и им споделих, че имаме два реактора - президентът Тръмп добре вникна в този развой, тъй като става въпрос за два български нуклеарни реактора. Той изпрати 11 специалисти, които пристигнаха на Белене и гледаха пакет по пакет, с цел да се убедят в това, което им споделих, че всичко е правилно ", разкри Бойко Борисов.

" Виждам огромни благоприятни условия за АЕЦ " Козлодуй " и АЕЦ " Белене " през идващите години " добави той.

" Единственото, което може да твърди, Румен Радев е, че за 1 месец съумя да одобри пазаруването на " Грипен " -ите и да измете всички експерти от министерствата. Когато ме заведе да ми покаже завода за взаимно съдействие със Съединени американски щати, изработен по време на ръководство на неговите партии, тогава може да ме пита за какво не сме договорили подобен цех при договорката за изтребителите Ф-16 ", отсече министър-председателят.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР