Министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Държавния съвет на Китай

...
Министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Държавния съвет на Китай
Коментари Харесай

Борисов и Ли Къцян доволни от постигнатите резултати на форума 16+1 в София


Министър-председателят Бойко Борисов и ръководителят на Държавния съвет на Китай Ли Къцян са изразили задоволство от реализирани резултати по време на срещите си в София. Това оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет. Те са разговаряли преди отпътуването на Ли Къцян, който беше на публично четиридневно посещаване в България.

По време на визитата двамата държавни ръководители са разговаряли за задълбочаване на двустранното съдействие и за опциите за в допълнение активизиране на бизнес контактите.

В диалозите Бойко Борисов и Ли Къцян са подчертали значимостта на договореностите в София - ангажираността на китайската страна към плана АЕЦ "Белене ", присъединяване на Китай в реализирането на инфраструктурни планове, единодушието за основаването на Глобален център за партньорство на страните от ЦИЕ и Китай и подписаните документи за поощряване на икономическото и комерсиалното съдействие.

"Успяхме да реализираме огромни резултати освен в двустранните ни връзки. Срещата на върха на "16+1 " също дава подтик за съдействие на едно по-високо равнище ", е декларирал Ли Къцян.

Българският министър председател Борисов е предложил министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова да поеме организацията по основаването и ръководството на бъдещия Глобален център за партньорство на страните от Централна и Източна Европа и Китай.

В диалозите Бойко Борисов и Ли Къцян са показали, че съдействието в границите на самодейността "16+1 " има за цел да заздрави единството в Европа и да подкрепи развиването и реализирането на планове в разнообразни области сред страните от района.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР