Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

Борисов поиска бърза намеса от Румъния, за да спрат опашките на ГКПП-Русе

Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила изиска бърза интервенция от страна на Румъния, с цел да бъде решен казусът с образуването на опашки от тирове на ГКПП-Русе. Това стана по време на телефонен диалог с румънския министър председател Виорика Дънчила. Тя пое ангажимент пред българския министър председател още през днешния ден персонално да ревизира системата за вход и излаз в страната, както и опцията за възстановяване на организацията и положението на цялата инфраструктура, касаеща трафика от румънска страна и да предприеме незабавни дейности за облекчение на трафика през граничния пункт.

Двамата разискаха и развиването и построяването на транспортните инфраструктурни планове в района, измежду които коридорите № 4 и № 9, пристанищната съгласуваност, Дунавската тактика, като подчертаха, че тези планове ще доведат до повече вложения, директни бизнес контакти и повече работни места в страните от тази част на континента. Борисов и Дънчила бяха единомислещи, че реализацията на всички районни планове са извънредно значими и ще бъдат потребни освен за балканските страни, само че и за всички държави-членки на Европейски Съюз.

Премиерът Данчила предложения българския министър-председател в Румъния за осъществяване на взаимно държавно съвещание, като датата за провеждането му към този момент е в развой на разискване. Бяха маркирани и позитивните резултати от извършените досега четиристранни срещи на високо равнище сред България, Румъния, Сърбия и Гърция, като румънският министър-председател акцентира, че идната среща в този формат, чиито ред на домакинство е на Румъния, към този момент е в развой на организация.

Виорика Дънчила поздрави българския министър-председател за сполучливото водене на председателството на Съвета на Европейски Съюз, като отличи предпочитаната тематика за приобщаване на страните от Западните Балкани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР