Министър-председателят акад. Николай Денков коментира предстоящата ротация и оставката, която

...
Министър-председателят акад. Николай Денков коментира предстоящата ротация и оставката, която
Коментари Харесай

Премиерът Денков обясни каква е процедурата след като подаде оставка на 6 март

Министър-председателят акад. Николай Денков разяснява идната ротация и оставката, която ще подаде на 6 март.

Той изясни каква е процедурата по Конституция: " Аз адресирам документално моята оставка от Министерски съвет към Народно събрание, след което Народно събрание би трябвало да реши по кое време ще я включи към дневния ред, с цел да бъде разисквана. Докато бъде разисквана, държавното управление си работи. Ако бъде призната оставката, тогава към този момент то продължава да работи като правителств в оставка до момента в който няма последващо решение - което е или да бъде формирано ново държавно управление или да се отиде на нови избори ", разяснява той.

Денков изясни, че датата 6 март произтича от това, че държавното управление е било определено на 6 юни и тези 9 месеца изтичат тогава. " Докога ще продължи да работи държавното управление зависи от Народно събрание ", сподели Денков.

" С подаването на оставката не стопира да работи този Министерски съвет, аз не преставам да бъда министър-председател до момента в който няма решение на Народно събрание ", разяснява още той.

Той разяснява и възможните договаряния сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. " И двете страни са сложили документи, които могат да послужат за основа за договаряния, би трябвало да се влезе в развой на договаряния, нямам подозрение, че това ще отнеме повече от два дни ", разяснява той.

По думите му преговорните екипи би трябвало да огледат двата документа , да видят къде има единодушие, да имат време да уточняват текстове, по които има потребност от единодушие и тогава ще се види какъв ще е крайният резултат. Според него това ще отнеме време и би трябвало да се мине през този развой на договаряния.

Премиерът разяснява и оценката на министрите. " Още преди месец имах информация за това във всеки един сектор, във всяко едно министерство кое е изпълнено, кое не е изпълнено ", съобщи Денков.

за Червения корсар Денков разяснява, че няма информация. " Това, което видях от медиите наподобява забавно, само че би трябвало да сме сигурни, че зад него не се крие освен това - това е работа на службите, на проверяващите органи ", съобщи той.

По думите му би трябвало с вицепремиера Мария Габриел да седнат и да обсъдят един по един министрите,  този диалог към момента не се е състоял, само че чака да се състои в идващите дни.

Той акцентира, че разговорът му с Габриел е много добър.

" Магнитски " Денков разяснява: " За мен същинският проблем е, че нашата правосъдна система явно не работи както би трябвало , поставяме големи старания, с цел да може тази тази система да се почисти от дълбоки проблеми, които станаха изключително явни и да може да се рестартира, тъй че който е направил нарушаване на закона, да си получи съответното отмъщение от институциите ".

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР