Министър-председателя Бойко Борисов взе участие в извънредната пресконференция в Министерски

...
Министър-председателя Бойко Борисов взе участие в извънредната пресконференция в Министерски
Коментари Харесай

Борисов: Българи си очерниха брутално държавата

Министър-председателя Бойко Борисов взе присъединяване в изключителната конференция в Министерски съвет, във връзка бруталното ликвидиране на журналистката Виктория Маринова в Русе.

Премиерът благодари на всички, участващи в следствието на тежкото закононарушение, само че засегна и друга тематика, тази за интернационалния отзив, който получи ужасяващото ликвидиране.

Официално: килърът на Виктория е задържан в Германия

„ В рамките на три дни прочетох чудовищни неща за България и нито едно от тях не е правилно .

Разни сини и червени политици се скъсаха да пращат имейли и да изясняват в Брюксел и Съединени американски щати какво се случва у нас. Сякаш това не се случва и в други страни или е някакъв изолиран случай”, разяснява министър председателят Бойко Борисов.

Той прикани да не се насочат обвинявания, до момента в който не се появи изрично доказателство, че това е виновникът. Премиерът се обърна към престъпните публицисти: „ И в неделя помолих да изчакате няколко дни, тъй като знаете, че всяко произнасяне от страна на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, течейки такова следствие, можеше да провокира укриване на движимости, на причинител и нямаше през днешния ден какво да си приказваме “.

„ Българи направиха по този начин, че за България да се приказва като за Малта или като за Словакия ,

да си очернят страната по най-брутален метод, да се радват в случай че България бъде в международните вести с отрицателна информация и то за най-тежко закононарушение. Благодаря на тези, които правилно обявиха, познавайки работата и на тази телевизия, че би трябвало да се изчака и да се види обвързвано ли е с активността на малкия екран или не “, съобщи Борисов.

Той продължи: „ Като проверяващи публицисти, от началото, когато се знаеше, че има ДНК от причинителя, вие знаете, разследвали сте поръчкови убийства, знаете по какъв начин се крият причинителите. Защото задачата на един причинител на поръчково ликвидиране е да вземе пари, а не си оставя слюнките по жертвата, с цел да може 100% да бъде закован. Имаме 100% ДНК. В Брюксел чаках, че това, което са ни учили освен на правораздаване и следствие, да не се упреква никой до безапелационното доказателство, че това е виновникът, а те ни разсипаха в туитъра. Много деликатно съм ги чел всичките неща, ще имаме сериозен диалог в ЕНП като отида. Но това е политиката “.

Премиерът акцентира: „ С извънредно внимание се отнасяме към всяко следствие и сигнал.

С нищо не сме заслужили, като страна приказвам, по този начин да бъде охулена единствено за няколко дни .

Тука всички работеха на 1000%, не на 100%. Надявам се за в бъдеще да не се получават и сходни опити с провокиране на несъществуващи закононарушения, както имахме неотдавна “.

Тялото на 30-годишната журналистка беше открито в събота следобяд в шубраци край Дунав след подаден сигнал от жител. Всички открити движимости са изпратени в Института по криминалистика. Чакат се резултатите, които ще покажат дали по тях има оставени непознати отпечатъци.

Жестоко ликвидиране на водеща на телевизия в Русе

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР