Министър-председателите на България и Република Северна Македония Бойко Борисов и

...
Министър-председателите на България и Република Северна Македония Бойко Борисов и
Коментари Харесай

Манушев учуден от изказване на Заев, очаква решение за спорните въпроси

Министър-председателите на България и Република Северна Македония Бойко Борисов и Зоран Заев са уверени, че ще се откри в околните дни решение на противоречивите въпроси сред двете страни. Това съобщи ръководителят на парламентарната комисия по външна политика адмирал Пламен Манушев.
„ Процесът е извънредно натоварен и се надявам в околните дни да се случат тези неща. Премиерът Зоран Заев и нашият министър председател са уверени, че ще се откри такова решение. Аз твърдо се надявам, че ще намерим решение на този спор и ще започва процеса “, сподели той, представен от БГНЕС.
 Заев за Каракачанов: Той обича Македония, само че по неверен метод Заев за Каракачанов: Той обича Македония, само че по неверен метод
Премиерът на Северна Македония съобщи в изявление пред локална телевизия, че българският вицепремиер Красимир Каракачанов обича доста Макед...
Адмирал Манушев е изумен от вчерашното изказване на македонския министър председател Заев, който твърди, че настояванията на България са недобросъседски, вражески и неевропейски.
„ Прочетох на премиера Зоран Заев. Вероятно, то е предизвикано от диалозите, които имаше македонският външен министър Буяр Османи в София. Не знам за какво е споделил тъкмо това, само че ние сме популяризирали меморандум до всички европейски институции, в които споделяме какви са нашите условия и червени линии, от които не би трябвало да се отстъпи и би трябвало да се откри компромисно решение от двете страни “, сподели адмирал Манушев пред Георги Коритаров.
Той споделя казаното от премиера Бойко Борисов на министър Османи, че сме длъжни да намерим компромисен вид и да решим противоречивите въпроси.
„ Нито един българин не желае да бъдем спънка за европейската интеграция на СР Македония, която е една братска страна и приятелски народ “, съобщи ръководителят на парламентарната комисия по външна политика.
 Вицепремиерът на Северна Македония: Приятелите ни би трябвало да одобряват, че ние приказваме македонски език Вицепремиерът на Северна Македония: Приятелите ни би трябвало да одобряват, че ние приказваме македонски език
Ако Европейски Съюз разреши македонският език да бъде спънка по пътя на нашата евроинтеграция, няма да заслужава определението „ европейски&rdq...
Адмирал Манушев счита, че парламентите на двете страни също могат да подкрепят процеса на намиране на решение.
„ Никога не са създавани спънки за парламентарни контакти сред законодателите на двете страни. Ние си сътрудничим с депутатите от СР Македония в границите на Парламентарната асамблея на НАТО, където аз съм началник на делегацията “, добави още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР