Министър Красен Кралев откри новия комплекс за бокс, създаден от

...
Министър Красен Кралев откри новия комплекс за бокс, създаден от
Коментари Харесай

Красен Кралев откри боксовия комплекс на Детелин Далаклиев

Министър Красен Кралев откри новия комплекс за бокс, основан от международния първенец от Милано 2009 година Детелин Далаклиев в родния му град Плевен.

Кралев означи, че постоянно, когато международен първенец открива сходен обект, това е огромен празник освен за града, където е оборудването, само че и за цялата страна. Очакванията към Детелин Далаклиев са големи - боксът е един от най-успешните български спортове, който е носил доста наслада и на Олимпийски и на Европейски шампионати, уточни министърът.

"Детелин е един от най-ярките представители на българските боксьори, които са носили доста популярност на интернационалния кръг. Очакваме от него да съобщи целия възторг, трудолюбието и мъжеството си възпитаниците си, които ще посещават този боксов салон. Надявам се, че отсам ще излязат почтени българи, които ще пазят честа на страната ни по интернационалните надпревари ", означи министър Кралев пред Българска телеграфна агенция.

Той акцентира, че планът е ослепителен образец за партньорство сред частния бизнес, страната и олимпийските медалисти и международни първенци. Частна компания е предоставила постройката, с цел да бъде изработен боксовият салон. Държавата е помогнала с съоръжение с 84 000 лв.. Всичко, което е изискал от нас Детелин, му бе предоставено, посочи Кралев. Той означи положителното осъществяване на обекта. Това е един от най-красивите и най-добре оборудвани, качествени боксови салони, които съм виждал и нека да бъде причина за привличане на доста деца към боксовия спорт и тяхното израстване като спортисти, добави Кралев.

На въпрос за останалата спортна база в Плевен министърът съобщи, че напълно скоро ще бъде пусната публичната поръчка за дотъкмяване на закритата лекоатлетическа писта в регионалния град. Това е роден град на едни от най-хубавите ни, именити лекоатлети, напомни министърът.

"През последните 10 години се знае какъв брой зали бяха издигнати, игрища ремонтирани - в никакъв случай не се е строило в спорта по този начин, както ние го направихме. Продължаваме с капиталовата си стратегия, тъй като с изключение на огромните спортни уреди, на които се организират надпреварите, извънредно внимание би трябвало да се обърне и на залите, в които клубовете водят подготовка. Само пред последните месеци сме създали към 6 зали за повдигане на тежести. Предстои разкриване на нова зала в Русе. Продължаваме интензивна работа по възобновяване на спортната инфраструктура ", уточни министърът на спорта.

Той напомни, че към този момент е утвърден план, с който ще финансират с 2 млн.лв. в допълнение българските спортни клубове. "До момента те получават от бюджета към 6,5 млн.лв., в този момент ще получат с 30 % повече, с цел да бъдат подкрепени в тежките времена по време на пандемията. Спортът е един от най-засегнатите браншове. За идната година предвиждаме двойно нарастване бюджета на клубовете ", акцентира Кралев.

По думите му тотализаторът сега е в прелестна форма, оборотите му се увеличавали стремглаво. Аз се надявам, че идната година ще можем да удвоим бюджета на клубовете, сподели министърът. "След година - две бюджетите ще стават още по-сериозни за спортните клубове, тъй като тези федерации, които работят добре, са получили напълно задоволително и обичайно финансиране, а изоставаме с финансирането на спортните клубове, които страдат от хронично недофинансиране - те получават пари и от общините и от страната. Ние сме решили внезапно да увеличим бюджетите, които се насочват към клубовете, тъй като там се работи с деца и се коват бъдещите първенци - това ще бъде и политиката на държавното управление ", сподели ще Красен Кралев.

Новосъздаденият съвременен комплекс "Далаклиев " в Плевен на улица "Гренадерска 107 " има боксовото помещение от 250 кв. м, професионални уреди, климатизация и отлични условия за тренировки. Той ще бъде единствено за подготвителна активност, като по едно и също време ще могат да упражняват 30 деца. Далаклиев ще се занимава главно с подрастващи момчета и девойки, само че всеки, който желае, ще може да тренира при него.

Предвидени са както групови, по този начин и самостоятелни занимания за разнообразни възрастови групи.

На откриването посетители на Далаклиев бяха доста известни български спортисти.
.native-ad-suggested-news { position: relative; margin-bottom: 40px; width: 100%; padding: 20px 0; border-top: 1px solid #e7e7e7; border-bottom: 1px solid #e7e7e7; }.native-ad-suggested-news h2,.native-ad-suggested-news h2 a { font-weight: normal; margin-bottom: 10px; font-family: `Roboto Slab`,serif; color: #000!important; }.native-ad-suggested-news h2 { margin-bottom: 10px; }.native-ad-suggested-news.img-responsive { width: 100%; }.native-ad-suggested-news.img-wrapper { overflow: hidden; }.native-ad-suggested-news.native-ad { display: block; width: auto; height: 18px; background: #ffffff; float: left; bottom: 0; }.native-ad-suggested-news.ad-link { display: inline-block; float: right; margin-right: 4px; line-height: 8px; font-family: Roboto,sans-serif; font-size: 12px; line-height: 10px; color: #777; }.native-ad-suggested-news.barcode { display: inline-block; float: left; width: 13px; height: 10px; margin-right: 5px; border-radius: 0; max-width: 13px!important; }.video-bellow-article { position: relative; display: block; } function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР