Министър Ангелкова окончателно загуби доверието на бранша, категорични са от

...
Министър Ангелкова окончателно загуби доверието на бранша, категорични са от
Коментари Харесай

Ангелкова окончателно загуби доверието на бранша, искат оставката ѝ

Министър Ангелкова дефинитивно загуби доверието на сектора, безапелационни са от Обединение „ Бъдеще за туризма “. Искането за нейната оставка за повторно е на дневен ред в границите на по-малко от месец. Тя е подкрепена от туроператори, хотелиери, превозвачи, екскурзоводи и притежатели тук-там за настаняване, които влизат в организацията. Писмото с искане за оставка до премиера Бойко Борисов е квалифицирано и ще бъде подадено в Министерски съвет след празниците.

Основният укор към министър Ангелкова е за неналичието на еластичност, подпомагане, разговор и професионализъм в ръководството на икономическия бранш “Туризъм”. „ В обстановка на международна пандемия Ковид 19, нашият отрасъл е оставен в режим на оцеляване. Туристическата общественост в България освен че не получава навременна поддръжка от отрасловия си министър, само че е и принудена да спре работа със заповед от 17.03.2020 година В страната туроператори и турагенти не продават туристически пакети, хотелите затвориха порти, не работят заведения за хранене и СПА центрове, цялата събитийна промишленост, а транспортните компании и екскурзоводите останаха в дълга “зимна ваканция”, се споделя в писмото до премиера.

Секторът, който обезпечава милиарди левове за стопанската система на България – за 2020 година неговият принос в Брутният вътрешен продукт се очакваше да доближи до 18%, има потребност страната да застане до него и да подаде ръка с бързи и съответни ограничения. Редица европейски страни направиха това, без да нарушат условията за периодите за възобновяване на сумите за неосъществените туристически пътувания, регламентирани от европейска инструкция (Директива 2015/2302 на Европейския парламент и на Съвета от 25 ноември 2015 г.). Изключително закъснялата и спорадична реакция, както и неналичието на каквито и да било опити за справяне с икономическата рецесия в бранш “Туризъм” ни доведоха до убеждението, че министърът на туризма не може да отбрани поверения му отрасъл в спешна обстановка. Вследствие на тези свои дейности министър Ангелкова изцяло изгуби доверието на туристическия отрасъл.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР