Минималните температури ще са между 0° и 5°, в София

...
Минималните температури ще са между 0° и 5°, в София
Коментари Харесай

По-малко валежи и облаци, затопляне във вторник

Минималните температури ще са сред 0° и 5°, в София - към 0°. Утре преди обяд към момента над Южна България облачността ще е забележителна и на обособени места ще превалява слаб дъжд. Над Северна България облачността ще намалее до най-вече слънчево. В следобедните часове в южните региони преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра и намалее. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад и ще се затопли. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 13° и 18°, в София - 12°-13°.

Атмосферното налягане ще се намалява и ще бъде малко по-ниско от междинното за месеца. 

Над Черноморието преди обяд облачността ще е забележителна и към момента на обособени места, основно по южното крайбрежие ще превалява слаб дъжд. В следобедните часове преваляванията ще спрат и облачността ще се раздира и понижава. Ще духа слаб до сдържан вятър от южната четвърт. Максимални температури на въздуха: 12°-13°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. 

Над планините преди обяд облачността ще е забележителна и към момента на обособени места , основно в масивите от Южна България ще превалява слаб дъжд, над 1700 метра - слаб сняг. След обяд преваляванията на всички места ще спрат и облачността ще се раздра и намалее. Ще духа до сдържан, по билата и мощен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 8°, на 2000 метра - към 0°. 

В сряда времето ще бъде най-вече слънчево и съвсем безшумно . Сутринта тук-там в равнинната част от страната видимостта ще е понижена. Температурите ще се покачат още и оптималните ще са сред 17° и 22°. В четвъртък още преди обяд в Западна България ще стартират превалявания, а до края на деня в цялата страна на доста места ще превали временен дъжд, към и след обяд с гръмотевици. Вятърът ще е слаб от югозапад, по-късно денем ще стане от запад и ще се усили. Минималните температури ще се покачат, а дневните ще са с 2-3 градуса по-ниски.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР