Минималните температури ще бъдато между 1° и 8°, в София

...
Минималните температури ще бъдато между 1° и 8°, в София
Коментари Харесай

Топло за сезона и днес

Минималните температури ще бъдато сред 1° и 8°, в София – към 2°, а оптималните - сред 10° и 15°, в София – към 10°.

Ще доминира слънчево време. Следобед облачността над Западна България ще се усили, само че ще се задържи без превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в северните региони – сдържан вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са сред 12° и 15°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините преди обяд ще е най-вече слънчево. Следобед над масивите от Западна България облачността ще се усили. Преди обяд ще духа сдържан, по високите елементи и краткотрайно мощен северозападен вятър, в следобедните часове ще се ориентира от югозапад и ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра - към 2°.

През почивните дни над по-голямата част от страната облачността ще бъде най-вече забележителна. Късно вечерта в събота и през нощта против неделя от юг ще завали дъжд, над към 1800 метра - сняг. В неделя превалявания от дъжд ще има на доста места, повече като количество ще са в Югозападна България. В източната половина от страната югозападният вятър ще е сдържан, краткотрайно мощен. Температурите ще останат по-високи от нормалните за интервала.

В началото на новата седмица, с насочване напразно в Западна България от северозапад, в Източна - от североизток, ще нахлува леден въздух. Температурите бързо и доста ще се намалят. Ще бъде облачно. В понеделник ще вали дъжд, само че със захлаждането в доста региони от Северна България и високите котловини в Западна дъждът ще премине в сняг, а до вечерта и по Южното Черноморие ще завали сняг.

Във вторник преваляванията ще са от сняг, само че ще са на по-малко места и ще са най-вече слаби. Ще бъде студено, в доста региони температурите ще са с противоположен дневен ход, дневните съвсем на всички места към този момент ще са под нулата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР