Минималните температури днес, в последния ден от месец февруари, който

...
Минималните температури днес, в последния ден от месец февруари, който
Коментари Харесай

20° в последния ден от февруари

Минималните температури през днешния ден, в последния ден от месец февруари, който тази година, както и на всеки четири години, наречени високосни, има 29 дни, в цялата страна, са позитивни, от 1° във Видин до 10° в Сандански. В София, след 3° през вчерашния ден, тази заран беше 5°.

Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат сред 15 и 20°, по Черноморието сред 8° и 11°. Ще духа слаб до сдържан югоизточен, в Дунавската низина североизточен вятър. В следобедните часове облачността ще продължи да се усилва и през нощта тук-там в Западна България ще превали слаб дъжд.
Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред 5° и 10°, в София към 6, а оптималните в по-голямата част от страната сред 12° и 17°. Ще бъде облачно. На доста места в Западна и Централна България ще има превалявания,
по-значителни в крайните югозападни региони. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток.

Облачно ще бъде и по Черноморието , сутринта тук-там и мъгливо. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са към 9° - 10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще духа мощен, по високите елементи и плевел вятър от юг-югоизток, а температурите ще се намалят, ще бъде облачно, по билата и мъгливо. На доста места в масивите от Западна и Централна България ще има превалявания от дъжд, над 1800 метра от сняг.

Валежи ще има и в събота , още веднъж с по-голяма възможност в Западна и Централна България, а захлаждането ще продължи.

В неделя , празничният 3 март, и в понеделник , ще има повече слънчеви часове, а оптималните температури още веднъж ще тръгнат нагоре.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР