Минималната заплата в Турция през 2022 г. ще стане 4250

...
Минималната заплата в Турция през 2022 г. ще стане 4250
Коментари Харесай

Минималната заплата в Турция през 2022 г. ще стане 4250 лири

Минималната заплата в Турция през 2022 година ще стане 4250 (256,6 евро) турски лири, заяви през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от Анадолската организация.

"Минималната заплата в страната идната година ще бъде с 50% по-висока от сегашната. Стремим се да поддържаме служащите и работодателите, които образуват основата на стопанската система на страната ", уточни Ердоган.

Той означи, че по време на пандемията турското държавно управление е подхванало ограничения за поддръжка на популацията и стопанската система.

Необходимите стъпки ще бъдат продължени, увери турският водач. Той уточни, че от 1 януари 2022 година Турция ще анулира някои налози.

Стъпката е ориентирана към отбрана на работодателите. На фона на историческото увеличение на минималната работна заплата в Турция понижаваме с 450 лири натоварването за работодателите, уточни Ердоган.

Президентът заяви, че идните дни ще бъдат взети решения, които ще допринесат за обезпечаването на стабилността и икономическия напредък на Турция.

Решението за увеличението на минималната работна заплата визира директно към 7 милиона чиновници в Турция и непряко на процедура цялото население на страната, отбелязва Анадолската организация.

Новият размер на минималната заплата в Турция бе избран след договаряния на министерството на труда и обществената политика със синдикатите в страната.

Брутната минимална заплата в Турция през 2021 година бе 3577,5 лири, а чистата - 2825,9 лири.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР