„Минималната работна заплата да стане 50% от средната – това

...
„Минималната работна заплата да стане 50% от средната – това
Коментари Харесай

Нинова пред протестиращите синдикати: Доходите трябва да бъдат увеличени

„ Минималната работна заплата да стане 50% от междинната – това успяхме да реализираме още в предишния парламент, посредством и на вас. Трябва да продължим тази взаимна борба. Ние внасяме това нарастване да стане от 1 юли тази година, а не от 1 януари следващата година. Това е сред 950 и 1000 лева към този миг “.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която дружно с депутати от „ Българска социалистическа партия за България “ излезе пред протестиращите синдикати от КНСБ. Протестът им пред постройката на Народното събрание е под наслов „ За обективни приходи в Бюджет 2023 “.

„ Предложенията, които вършиме, ги припознаваме. Те са и наши претенции. Можете да разчитате, че сред първо и второ четене те ще бъдат импортирани и защитавани от трибуната горещо “, сподели Нинова.

Тя напомни, че приоритет на социалистите от доста години са приходите на хората.

„ Между първо и второ четене ние внасяме оферти за недостиг от 4%, което значи към 1,6 милиарда лева повече доходи в бюджета, които предлагаме да се преразпределят най-вече за приходи – за увеличение на заплати, на майчинство, на пенсии. Но и ограничения за стопанската система, тъй като без да има работещи предприятия, няма по какъв начин да има условия за обществена политика “, уточни водачът на Българска социалистическа партия.

По нейните думи, би трябвало да бъде отговорено на растящите цени и намаляващите приходи на хората.

„ Това е в основата на нашите претенции – приходите да бъдат обезщетени, тъй че хората да могат да живеят обикновено “, добави Нинова.

Тя напомни, че въпреки растежът на инфлацията към този момент да не е толкоз огромен, от 1 юли са се нараснали цените на ток, парно и вода, което ще се почувства осезаемо от целия български народ.

„ Затова борбата ни за увеличение на приходи е поредна и кардинална. Можете да разчитате на нас, че ще я проведем до дъно. С управлението ви работим безупречно, имаме досегашните си триумфи и имам вяра, че и отсега нататък ще имаме. Благодаря ви! “, сподели още пред синдикатите Корнелия Нинова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР