Минималната пенсия предизвика разгорещени спорове в парламента, като депутатите от

...
Минималната пенсия предизвика разгорещени спорове в парламента, като депутатите от
Коментари Харесай

Скандал в парламента за минималната пенсия: Обединени патриоти с нови нападки към БСП

Минималната пенсия провокира разгорещени разногласия в Народното събрание, като депутатите от Оперативна програма и Българска социалистическа партия съвсем се хванаха за гушите. Това стана по време на чуването на обществения министър Деница Сачева.
Георги Гьоков от Българска социалистическа партия излезе на трибуната, с цел да зададе въпросите на социалистите към обществената министърка. Червените регистрираха, че в последните години има и се следи покачване на приходите, само че това не било задоволително. Освен това, считат социалистите.
 Виолета Желева: Превърнахте пенсионната система на България в банка Виолета Желева: Превърнахте пенсионната система на България в банка
„ Един от най-големите проблеми на пенсионната система в България е, че има все по-голямо повишаване на разликите сред старите и...
Никой не може да оспори, че пенсиите са най-големия неуспех на ръководещите в политиката по приходите, уточни Георги Гьоков по време на разискванията в Народното събрание за пенсиите.
" За страдание нивото и динамичността на приходите през последните години в България ни демонстрира, че това държавно управление, което ръководи страната, а и предходните държавни управления с мандата на ГЕРБ са неспособни да измъкнат страната от последното място в Европейски Съюз по приходите. България си остава с най-нисък стандарт и ниво на приходите в Европа . След повече от 10 години ръководство на ГЕРБ, макар че се следи някакъв напредък на приходите, те към момента остават относителни ниски ", уточни Гьоков.
Колежката му Весела Лечева разяснява, че.
В бюджета на ДОО за 2021 година са подхванати значими стъпки за повишение на приходите на всички пенсионери, включи се Светлана Ангелова от ГЕРБ. Тя сподели още, че се усилва минималната пенсия. Освен това от 1 юли следващата година всички пенсии, отпуснати до края на тази година ще се осъвременят по Швейцарското предписание .
Юлиан Ангелов от Оперативна програма пък по традиция атакува социалистите, че по време на тяхното ръководство пенсията била три $..
 Сачева: Ще продължим да търсим благоприятни условия за повишение на пенсиите Сачева: Ще продължим да търсим благоприятни условия за повишение на пенсиите
Министерството на труда и обществената политика ще продължи да търси благоприятни условия за повишение на приходите на възрастните хора, увери мин...
„ Вие не може да управлявате страната “, обърна се Ангелов към Българска социалистическа партия. Той упрекна левицата, че били партия на персоналните ползи, а лидерката им Корнелия Нинова, че не желала някой различен да е виновен за повдигането на пенсиите.
Колегата му Борис Вангелов се обърна към водещият съвещанието Емил Христов да лишава думата на Българска социалистическа партия, на алената буржоазия и милионерите, които в никакъв случай не били гладували.
, че ще се взриви пенсионната система. Управляващите давали отчасти решение за пенсионния модел, който, съгласно социалистката, трайно не работи.



 Клисурска към Сачева: Над милион пенсионери живеят под прага на бедността, а вие не оферирате нищо съответно Клисурска към Сачева: Над милион пенсионери живеят под прага на бедността, а вие не оферирате нищо съответно
„ Непоследователните и безредни дейности на ръководещите, изключително в последните години, доведоха до съществени деформации, дебаланси...
Хасан Адемов от Движение за права и свободи пък беше заинтригуван какви решения би трябвало да вземе законодателният орган, откакто имало подготвен законопроект. Забелязваме устойчива наклонност за увеличение на прехвърлянето от държавния бюджет към бюджета на ДОО, посочи той. Пенсионната система ставала все по-зависима от налозите. Дефицитът от 6 милиарда лв. в пенсионната система може да се почисти посредством дълг.
След края на разискванията, министър Деница Сачева взе думата. Тя напомни, че пенсиите от 1 януари ще се покачат с 18%. " Няма по какъв начин този коефициент да бъде повсеместен. Размерът на редукцията не е идентичен за всички.
За лице, което ще се пенсионира през 2021 година и се е осигурявало непрестанно от 2002 година насам, ще даде коефициент на редукция 20%. На второ място, това, което има потребност да бъде подкрепено в закона, е да се даде още една опция за реализирането на този избор ", изясни Сачева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР