Миниатюрна дамска чанта с размери само 657 на 222 на

...
Миниатюрна дамска чанта с размери само 657 на 222 на
Коментари Харесай

Чанта, по-малка от кристалче сол, беше продадена за 63 000 долара

Миниатюрна дамска чанта с размери единствено 657 на 222 на 700 микрона (или по-малко от 0,03 инча ширина) беше продадена за над 63 000 $ на онлайн търг, заяви CNN.

Едва забележима за човешкото око, флуоресцентната жълто-зелена чанта е основана на известен дизайн на Louis Vuitton - макар че е дело на нюйоркски живописен колектив, а не на самата първокласна марка.

Групата MSCHF, основана в Бруклин, назовава своето умалено създание " Микроскопична чанта " и твърди, че чантата е задоволително тясна, с цел да премине през иглено ухо, и е по-малка от кристалче морска сол (макар че зависи от това какъв брой груба обичате солта, прецизира CNN).

Аксесоарът е направен благодарение на двуфотонна полимеризация - индустриална технология, която се употребява за 3D печатане на пластмасови елементи в микромащаб.


FACEBOOK/ CURRENT OBSESSION

Той се продаде дружно с микроскоп, оборудван с дигитален екран, през който може да се прегледа чантата.

Рекламна фотография демонстрира дизайна в по-големи детайлности, които разкриват присъщия монограм " LV " на Louis Vuitton. Изглежда, че чантата е основана на модела OnTheGo на френската марка, който сега се продава на дребно в цялостен размер на цена сред 3100 и 4300 $.


FACEBOOK/ CURRENT OBSESSION

Домакин на продажбата беше Joopiter - онлайн аукционна къща, учредена от американския музикант, продуцент и дизайнер Фарел Уилямс.

Въпреки че сега той работи като креативен шеф на Louis Vuitton за мъжко облекло, основният креативен шеф на MSCHF Кевин Уизнър съобщи по-рано пред New York Times, че колективът не е желал позволение от него или от френската марка да употребява логото или дизайна му.

" Фарел обича огромни шапки, по тази причина му направихме необикновено дребна чанта ", сподели той пред вестника.

Основан през 2016 година, MSCHF влезе в заглавията на вестниците с по този начин наречените си " капки " - непочтителни художествени планове, които постоянно се подиграват с потребителския капитализъм и в същото време печелят от него.

Групата беше съдена от Nike поради своите " Сатанински обувки " - серия от 666 чифта модифицирани маратонки Nike със демонски знаци и капки същинска човешка кръв. В последна сметка, разногласието беше решен извънсъдебно.



Известен като дразнител в света на изкуството - без значение дали продава имитации на Анди Уорхол или разрязва картини на Деймиан Хърст, в този момент колективът насочи вниманието си и към първокласната мода.

През 2021 година групата раздра четири чанти Birkin, с цел да сътвори сандали (наречени " Birkinstocks " ), които предложи за до 76 000 $ за чифт. Неотдавна карикатурни гумени ботуши, известни като " Big Red Boots ", пък се трансфораха във вайръл сензация, носени от звезди.

Преди продажбата тази седмица MSCHF отхвърли да отговори на въпросите на CNN по отношение на основаването на чантата. В изказване, оповестено с обявата за търга, се показва, че любовта на стилната промишленост към дребните чанти ги е " абстрахирала непрекъснато " досега, в който аксесоарът е " чисто марково обозначение ".

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР