Миналогодишният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън, ще стартира от

...
Миналогодишният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън, ще стартира от
Коментари Харесай

Хамилтън тръгва първи в първото състезание за сезона

Миналогодишният първенец във Формула 1 Люис Хамилтън, ще започва от първа позиция в първото за новия сезон съревнование. Същинската конкуренция в Австралия, с която по традиция се открива новата акция, е на следващия ден (17 март).

В квалификациите британецът, който през сезона ще се бори за 6-та международна купа и 3-та поредна в кариерата си, беше най-хубав и си обезпечи поупозишън за шести следващ път с време 1:20,486 минути. Така той изпревари легендите Аиртон Сена и Михаел Шумахер по брой извоювани квалификации на Гран при на Австралия. Хамилтън ще се бори за трета победа в първото съревнование за сезона след триумфите през 2008 и 2015 година

Снимка: Getty Images

На второ място в стартовата решетка на следващия ден ще бъде още един болид на " Мерцедес ". Пилотът Валтери Ботас приключи на 0,112 секунди зад своя съотборник Хамилтън.

Себастиан Фетел и " Ферари " са трети в квалификациите, четвърти е Макс Верстапен с " Ред Бул ". Вторият болид на " Ферари " с водач Шарл Льоклер затваря топ 5 в днешните квалификации.

През 2018 година първенец в Австралия стана Фетел, Хамилтън остана втори, а трети на почетната стълбичка беше Кими Райконен с " Ферари ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР