Миналият месец SpaceX тества за пръв път най-мощната космическа ракета

...
Миналият месец SpaceX тества за пръв път най-мощната космическа ракета
Коментари Харесай

Взривената ракета ще струва 2 млрд. долара на SpaceX

Миналият месец SpaceX тества за пръв път най-мощната галактическа ракета Super Heavy дружно с прикачен към нея Starship. И въпреки самият старт да беше сполучлив, ракетата и Starship се взривиха няколко минути след изстрелването.

Компанията доклада тества като триумф тъй като главните цели бяха изпълнени. Тя не приема взривяването за неуспех, въпреки и то да коства много скъпо, оповестява BusinessInsider.

В коментар в платената секция на Twitter профила си, Мъск декларира, че SpaceX ще би трябвало да похарчи към 2 милиарда $ единствено през 2023 година за Starship. Той обаче не се тормози и счита, че компанията има задоволително пари, като няма да се постанова да търси в допълнение финансиране.

Милиардерът още веднъж поздрави екипа на SpaceX за теста и съобщи, че компанията е научила доста и ще приложи събраната информация при идващото изстрелване. Такова се възнамерява за след няколко месеца, само че Мъск не споделя съответен период.

" Резултатът от теста беше почти това, което чаках и може би малко надскочи упованията ми, само че като цяло чаках това, а точно да минем над стартовата кула ", споделя Мъск. Той добавя, че съгласно него има 80% възможност Starship да доближи орбита през тази година и 100% възможност да се случи в границите на идващите 12 месеца.

Мъск добавя, че е имало малко вреди по стартовата площадка, поради ненадейно " торнадо от камъни ". Щетите обаче са дребни и бързо ще бъдат отстранени, разяснява той. " Мисля, че екипът на SpaceX свърши изумителна работа. Това несъмнено е претендент за най-сложният механически проблем, решаван от хората ", споделя милиардерът.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР