Миналия месец Олег Тинков, основател на една от най-големите руски

...
Миналия месец Олег Тинков, основател на една от най-големите руски
Коментари Харесай

Путин нарочи руски олигарх, критикувал войната в Украйна

Миналия месец Олег Тинков, създател на една от най-големите съветски банки, разкритикува войната в Украйна в профила си в Instagram.

На идващия ден администрацията на президента Путин се е свързала с управлението на банката и е заплашила с национализация, в случай че той не се отдръпна от управлението й.

Миналата седмица Тинков приключва договорката по продажбата на своя дял от 35% на съветски милиардер, непосредствен до Путин.

Днес Тинков разказва продажбата, осъществена принудително и на смешна цена, като „ обезверена ", написа JP.

„ Не можех да договарям по изискванията на продажбата, камо ли по цената “, споделя Тинков. „ Беше като обстановка със заложници – взимаш това, което ти се предлага. "

Тинков е прочут като един от дребното съветски бизнес магнати, основали благосъстоянието си изцяло независимо. Стойността му през ноември е оценено на над 9 милиарда $, и няма нищо общо с енергийната промишленост на страната, която направи богати множеството съветски олигарси.

Тинков твърди, че доста негови познати в държавния и частния бизнес са му споделили уединено, че споделят мнението му и са съгласни с него, „ само че всички се опасяват “ да не ги сполети същата орис.

„ Разбрах, че Русия като страна към този момент не съществува “, сподели Тинков пред The ​​New York Times, прогнозирайки, че Путин ще остане на власт дълго време. „ Вярвах, че режимът на Путин е неприятен. Но нямах визия, че ще придобие подобен пагубен мащаб ".

Tinkoff, банката, основана от Тинков през 2006 година, отхвърли изказванията му за напън от страна на държавната администрация, и добави, че не е имало „ никакъв тип закани против управлението на банката “. Институцията разгласи, че Тинков е продал целия си дял в компанията на компания, ръководена от Владимир Потанин, минен магнат, непосредствен до Путин.

„ Олег не е бил в Москва от доста години, не е взел участие в работата на банката, и не е взел участие в никакви покупко-продажби “, се споделя в изказването на банката./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР