Миналата седмица вицепремиерът Красимир Каракачанов организира работна среща на тема

...
Миналата седмица вицепремиерът Красимир Каракачанов организира работна среща на тема
Коментари Харесай

Хюсеин Хафъзов: Патриотичният фронт проявява най-отчетлива форма на радикализъм

Миналата седмица вицепремиерът Красимир Каракачанов провежда работна среща на тематика " Проникване на коренен ислям в Република България – закани и ограничения за противопоставяне " и след нея съобщи, че страната ще лицензира дипломите на проповедници, приключили в чужбина, и ще вкара позволителен режим за чужденци да извършават религиозна активност у нас. Според Движение за права и свободи страната би трябвало да финансира вероизповеданията, с цел да са самостоятелни от непознато въздействие. Публикуваме мнението на заместник- ръководителя на ДОСТ Хюсеин Хафъзов.
В България една от най-отчетливите форми на радикализъм демонстрират политиците от Патриотичния фронт. Те сеят разкол и ненавист, целят опълчване в обществото и показват мюсюлманската общественост и исляма като законна цел за законови рестрикции и институционални репресии.Така страна не се ръководи и това би трябвало да се разбере ясно от българското общество, което да реагира с цивилен способи.

В изявленията и дейностите на господин Каракачанов прозира непросветеност, само че и недоброжелателност, непозната на разбиранията на толерантния български народ. Начинът, по който раздава квалификации, натрапва дефиниции и вменява вини по тематики, свързани с исляма, образованието, обичайните културни и исторически съдействия на мюсюлманите, проповедите, богослужебните практики, заплахите от непознато въздействие и така нататък е рисков.Ще напомня на псевдопатриотите, че нас, мюсюлманите в България, не съумяха да ни пречупят асимилаторски акции и " възродителни процеси ".

Няма да позволим мощните на деня да се гаврят с нашите обичаи, просвета и религиозно развиване. Имаме доста мощен либерален инстинкт за самозапазване и опозиция против несправедливостта. Като политици и жители ще продължаваме да даваме своя принос за опознаването на разликите и определяне на приемливост в България - нашият общ дом.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР