Миналата седмица отидох, въпреки болките, в Народното събрание да гласувам

...
Миналата седмица отидох, въпреки болките, в Народното събрание да гласувам
Коментари Харесай

Депутатка: Не мога повече да търпя някой да ми дава наклон

" Миналата седмица отидох, макар болките, в Народното събрание да гласоподавам за оставката на Никола Минчев. Дори желаех да се приказвам на трибуната и да кажа чисто юридически причини за какво ще поддържа оставката. Само че не ми беше позволено ", написа пловдивският народен представител от " Възраждане " Елена Гунчева в своя публичен канал в Telegram.

Вчера тя бе единственият депутат, който не участва на гласуването на вота , като уточни, че не може да бъде в залата по медицински аргументи. 

В серия от изявления, отдадени на държавната рецесия, излиза наяве, че има съществено разминаване сред директивите на партийното управление и личните ѝ възгледи за работата ѝ като депутат.

Гунчева показва, че " съблюдава партийната дисциплинираност " даже откакто са ѝ " забранили да приказва по медии ".

" Моето мнение не се чува от четири месеца - нито от трибуната, нито от медиите, нито от партийните страници и групи. И убеждавам ви, това не е, тъй като мълча. А тъй като съм свободна и постоянно ще бъда. Без да разрешавам някой различен да ми поставя думи в устата и да ми бъде казвано какво да приказвам ", написа Гунчева.

" Свободата, народе, е свободата да можеш самичък да мислиш и самичък да вземаш решенията. Включително дали да гласуваш с ГЕРБ. Дали да питаш за какво не се проверяват далаверите им ", пише тя, като слага въпроса за какво представителите и групите на " Възраждане " в обществените мрежи не слагат на разискване мненията и законопроектите, които самата тя е изготвяла.

" Аз съм свободна. Включително да не козирувам на никого, било то министър председател или министър или водач. Може би моето мнение не е най-правилното. Но си е мое. И непознати думи няма да дублирам. И непознати мисли няма да изказвам. И непознати хрумвания няма да осъществявам. Точно съм свободна и постоянно съм била. Затова съм неуместна на всички - и на ръководещи и на съпротива ", написа още Елена Гунчева.

На въпросите на почитателите ѝ дали ще напусне " Възраждане ", тя разказва разочарованието от невъзможността да " осъществявам моите си хрумвания " и от това, че преди да стане народен представител, е имала повече медийно отразяване, в сравнение с откакто влиза в Народното събрание.

" Не желая да напущам Възраждане. Но пък и не мога повече да понасям някой да ми дава надолнище на мисленето и дейностите. Знам, че партийната дисциплинираност е значима. Но ролята на водача е тъкмо да откри салдото. И считам, че партията единствено губи от това, че не се слушам. Но пък може и да бъркам и да съм никоя, както ми беше обяснено "

Гунчева се оплаква и от това, че партийното управление я е оставило " да се оправя сама " против " класическия черен PR ", откакто открила, че съперниците ѝ са " прикрепили фотографи преднамерено да ме дебнат и снимат в идиотски пози, като в допълнение обработват фотосите, с цел да ме изкарат като магьосница ".

Елена Гунчева прави и прогноза за сюжетите след вота? " ГЕРБ ще са първа политическа мощ, колкото и да не ни се желае ". Тя счита, че " Възраждане " може да станат " втора или трета политическа мощ - за първа е нужна голяма готовност за вота и никакви неточности ".

Стефан Янев не е  изключван като евентуален сътрудник, само че Гунчева не вижда по какъв начин той би могъл да влезе с огромна група в идващ парламент, откакто в партията му " с изключение на Янев други известни няма ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР