Миналата седмица, малко неочаквано, Google представи бета версията на операционната

...
Миналата седмица, малко неочаквано, Google представи бета версията на операционната
Коментари Харесай

Google добави дългоочаквана функция в ОС Android

Миналата седмица, малко ненадейно, Гугъл показа бета версията на операционната система Android 8.1 Oreo, в която на пръв взор няма някакви значими обновявания, само че през днешния ден стана ясно, че интернет колосът е вградил в Android 8.1 Oreo една дълго чакан от потребителите функционалност.
Освен някои козметични промени, Гугъл е добавил в Android 8.1 Oreo нужните API за разработчиците, които обезпечават доста по-добро взаимоотношение с операционната система. Най-важното и потребно изобретение е проявлението на заряда на батериите на включените посредством Bluetooth устройства .



Тази функционалност от дълго време се чака и прибавя в бързите настройки знак, който на редовно равнище демонстрира останалия заряд на батериите на включените посредством безжична Bluetooth връзка външни устройства. Android 8.1 Oreo към този момент има тази опция и новата функционалност може да бъде употребена от всеки искащ.



Във всички устройства с Android 8.1 Oreo е задоволително да се натисне и задържи иконката Bluetooth в бързите настройки, след което се появява какъв брой % е зарядът на включените безжични слушалки, колонки или друго Bluetooth устройство. Тази информация се демонстрира и в раздела Bluetooth на настройките.



Тази функционалност ще бъде вградена във всички смарт телефони, които се обновят до новата Оценка за съвместимост Android 8.1 Oreo.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР