Миналата седмица Huawei представи подробно голям ъпдейт на своята HarmonyOS,

...
Миналата седмица Huawei представи подробно голям ъпдейт на своята HarmonyOS,
Коментари Харесай

В Huawei са готови да скъсат с Android

Миналата седмица Huawei показа в детайли огромен ъпдейт на своята HarmonyOS, с който китайският колос декларира, че е подготвен да скъса с екосистемата на Linux и Гугъл.
 Huawei и какви облаги планува компанията за следващата година
Годината, в която Huawei се завърна

Huawei още веднъж гледа към върха

HarmonyOS започва през 2019 година - в началото като операционна система за IoT устройства, само че по-късно приспособена и за смарт телефони и различен хардуер.

Системата се появи като средство за справяне с рестриктивните мерки, които Съединени американски щати наложи върху Huawei през 2019 година, като задачата бе да се даде опция на Android и Гугъл за потребителите на китайската марка.
 Снимка 622211

Още тогава Huawei уточни, че ще построи версия на HarmonyOS до 2023 година, която ще е тотално самостоятелна от екосистемата на Android.

Миналата седмица Huawei сподели точно такава система в лицето на HarmonyOS Next.

Интересното е, че компанията е основала лично ядро за зареждане на системата и няма да разчита на Linux, като твърди, че нейната технология даже е по-бърза.
 Снимка 582461

Huawei пусна и прмоционално видео, което демонстрира по какъв начин наподобява потребителския интерфейс, който наподобява е взаимствал доста от iOS и съществени версии на Android.

Huawei даде обещание HarmonyOS Next да дебютира през четвъртото тримесечие на 2024 година и че до тогава ще са подготвени милиони разработчици и ще са обезпечени хиляди фирмени приложения, които да работят на операционната система.
 Huawei P70 и рекордните продажби, които компанията може да чака
Huawei се готви за нови върхове

Задава се Р70

Huawei също по този начин e създала " отворена " версия на HarmonyOS Next - евентуално с вярата, че трети страни могат да употребяват операционната система за зареждане на техните лични устройства.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР