Миналата година Етиопия е похарчила близо 6 милиарда долара за

...
Миналата година Етиопия е похарчила близо 6 милиарда долара за
Коментари Харесай

Първата страна, която иска да забрани автомобилите с двигатели с вътрешно горене е в Африка

Миналата година Етиопия е похарчила близо 6 милиарда $ за импорт на изкопаеми горива, като повече от половината от тези разноски са за гориво на транспортни средства. В отговор министерствата на превоза и логистиката на Етиопия оповестиха, че колите не могат да влизат в Етиопия, в случай че не са електрически.

Миналия февруари Европейският съюз утвърди закон, който ще забрани продажбата на коли с мотори с вътрешно горене от 2035 година Това са създали и няколко американски щата, Канада, Япония, Сингапур, Индия, Нова Зеландия и редица други страни с сходни забрани. Етиопия обаче не чака до 2035 година, написа профилираното издание Elketrek.

Страни, планиращи забрани за коли с мотор с вътрешно горене



Statista
 Етиопия е „ на път “ да разгласи несъстоятелност
Страна присъединяваща се към БРИКС от началото на 2024-а, е „ на път “ да разгласи несъстоятелност

Застрашената финансово африканска страна е с население към 111 млн. индивида

Страната сега се пробва да забрани транспортните средства с мотори с вътрешно горене.

Етиопският министър на превоза и логистиката Алему Симе разгласи завършването на така наречен Logistics Master Plan - проект на страната. Подробностите към момента са нищожни, само че той разгласи, че " е взето решение колите да не могат да влизат в Етиопия, в случай че не са електрически ".

Министър Симе акцентира и, че напъните за основаване на станции за зареждане на електрически коли остават с висок приоритет.

Според него неналичието на удобни валутни запаси е в основата за неспособността на страната да си разреши да продължи да внася бензин и дизел.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР