Мими Христова изведе индийския си тим до финалМими Христова изведе

...
Мими Христова изведе индийския си тим до финалМими Христова изведе
Коментари Харесай

Мими Христова изведе индийския си тим до финал

Мими Христова изведе индийския си отбор до край
Мими Христова изведе Пинджаб роялс до финала в Индийската лига по битка. В решителната битка европейската вицешампионка надви над представителката на домакините Сарита с 5:2 в категория до 57 кг. Така тимът й се наложи над Дангал с 5:4 и на следващия ден за трети път ще спори за трофея.

Христова бе оповестена и за най-хубава състезателка в конфликта.

„ След последния съдийски сигнал залата безусловно изригна. Публика, спонсори наскачаха и започнаха да скандират името на Мими и на Пинджаб", разказва еуфорията старши треньорът на националния ни тим Петър Касабов.

За купата Пинджаб роялс ще спори с спечелилия от дуела сред Хараяна Хамърс и Делхи Султанс, който е довечера.

До момента Мими Христова има на сметката си пет срещи, от които три победи и две загуби. В паузата сред дуелите отскочи и до България за два дни, с цел да се бори на родното състезание в Сливен, където стана шампионка. И още същия ден отлетя за Делхи, с цел да се бори на идващия в Лигата.

В отбора на българката са още Дато Марсигашвили (Грузия, 86 кг), бронзов медалист от олимпийските игри Лондон 2012 и повторен европейски първенец, украинката Алина Стадник (76 кг), международна и европейска шампионка, както и канадецът Кори Джарвис (125), сребърен медалист от Панамериканските игри.

Това е второто българско присъединяване в Индийската лига. Дебют през 2017-а направи бронзовата олимпийска медалистка Елица Янкова, която тогава се състезаваше за отбора на Дангал. За разлика от останалите шампионати тук всеки тим придобива състезателите посредством търг. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР