Милко Калайджиев попиля по-младите си колеги Мустака на поп фолка, както

...
Милко Калайджиев попиля по-младите си колеги
Мустака на поп фолка, както
Коментари Харесай

Милко Калайджиев скочи на по-младите колеги: Та те не знаят нотите!

Милко Калайджиев попиля по-младите си сътрудници

Мустака на поп фолка, както е прочут ветерана на чалгата, проплака за времето отпреди 10-20 години. По думите му тогава се правели качествени песни, които продължавали да се пеят от техните почитатели.

„ Нашиете песни се пеят и до през днешния ден от хората! А в този момент какво, всичко е комерсиално. Правят се еднотипни песни, които нямат нито лице, нито темперамент. Когато ние правихме музика, преди десетина-двадесет години, песните бяха стойностни. Тогава имаше пет композитора в България, а в този момент несъмнено са петдесет пък и повече “, изригна Милко Калайджиев.

Той е покъртен, че младите артисти не познавали нотите. Те даже не знаели в коя тоналност пеели, а това влошавало още повече музиката, с която той толкоз години си „ вади хляба “.

Но Милко Калайджиев е поласкан, че хората го обичат и  посрещат като значима персона.

„ Знам, че хората ме харесват. Показват го непрестанно. Където ме видят желаят да ми целуват ръка, а на мен ми е неловко. И аз съм човек от народа, като тях и съм артист на народа. Тогава ни виждаха единствено по концертите и на обложките на касетките. Беше нещо грандиозно “, показа Мустака в предаването на Гала на „ На кафе “.

Източник: България през днешния ден

 

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР