Милиони южнокорейци излязоха до урните в сряда, за да изберат

...
Милиони южнокорейци излязоха до урните в сряда, за да изберат
Коментари Харесай

Тежко поражение за управляващата партия на кметските избори в Южна Корея

Милиони южнокорейци излязоха до урните в сряда, с цел да изберат ръководители на двата най-големи града в страната - столицата Сеул и пристанищния град Пусан, заяви Ройтерс.

В столицата О Се-хон от опозиционната партия „ Обединено бъдеще “ е получил 59 на 100 от гласовете на 8,4-те милиона гласоподаватели, демонстрираха екзитполове на три огромни медии. Кандидатът на.демократите получи едвам 37,7 на 100.

В Пусан претендетът на партия " Обединено бъдеще " Пак Хюн-джун също води с 64 на 100. Председателят на победилата групировка Ким Чон-ин съобщи, че публичното неодобрение е " изригнало ". И двете значими кметски места бяха освободени, откакто заемащите ги бяха забъркани в секс кавги. Обвинения, че чиновници на държавната корпорация за недвижими парцели са пробвали да употребяват служебна информация за персонално обогатяване също разпали публичното неодобрение.

Президентът Мун и неговата Демократическа партия се сблъскват с рекордно ниски рейтинги през последните месеци на фона на кавги и утежняване на връзките със Северна Корея.

Мун встъпва в служба през 2017 година, обещавайки да сътвори работни места и равни условия за всички корейци, където жителите могат да си разрешат дом и да основат семейство, само че междинните цени на жилищата са се повишили с над 50% в Сеул от 2017 година насам.Поражението в Сеул и Пусан ускорява спекулациите дали президентът Мун ще промени политиката си, с цел да си върне гласоподаватели преди идващия избор на държавен глава следващата година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР