Милиони сирийски бежанци, които напуснаха страната си заради гражданската война

...
Милиони сирийски бежанци, които напуснаха страната си заради гражданската война
Коментари Харесай

Путин призова сирийските бежанци да се връщат по домовете си

Милиони сирийски бежанци, които напуснаха страната си поради гражданската война би трябвало да стартират да се връщат по домовете си , с цел да оказват помощ за възобновяване на Сирия, където огромни елементи от територията на арабската страна се радват на мир. Това прикани съветският президент Владимир Путин, представен от АП.

Путин направи коментара по време на видеоразговор със сирийския президент Башар Асад преди двудневна интернационална конференция за бежанците в Дамаск, която стартира в сряда. Спорната конференция е проведена от Русия. Тя е подложена на критика от Организация на обединените нации и Съединени американски щати.

Деветгодишният спор лиши живота на половин милион души , над един милион са ранените, а към 5,6 милиона са напуснали страната. Други 6 милиона души от 23-милионното население на Сирия преди войната са вътрешно разселени.

Путин сподели още, че интернационалният тероризъм съвсем е премахнат и връщането към естествен живот би трябвало да стартира последователно.

Той означи пред Асад, че съглашение за преустановяване на спора в Сирия би трябвало да включва връщане на бежанците и разселените. Руският водач добави, че милиони бежанци са " хора на работна възраст и би трябвало да работят за възобновяване на страната си ".

" Тази конференция е единствено началото на разрешаването на този филантропичен проблем ", означи от своя страна Асад и добави, че главната спънка за връщането на бежанците са западните наказания, които той разказа като " противозаконни и несправедливи ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР